Recent comments

Friss Hírek

ALBERTAZZI: Köszönöm, hogy a Milan hazahozott engem

Visszatér a Milanhoz Michelangelo Albertazzi, miután a piros-feketék nyerték a Hellas Veronával szembeni vaklicitet.




Albertazzi a Milan utánpótlás-akadémiáján nevelkedett és korosztályának egyik legígéretesebb védőjének tartották, de a piros-feketéknél nem sok esélye volt pályára lépni a felnőtt csapatban, így a klub kölcsönadta őt. A fiatal védő előbb a Getafe majd a Varese csapatához került, de egyik helyen sem jutott sok játéklehetőséghez a felnőttek között, és félő volt hogy végleg eltűnik a futball világából.

Ekkor került a Hellas Veronához, ahol első szezonjában jelentős előrelépést jelentett, hogy 14 mérkőzésen (11 Serie B és 3 Olasz Kupa) léphetett pályára, amelyeken egyszer be is talált az ellenfél hálójában. 

A Hellas Albertazzival a soraiban feljutott az élvonalba, ahol a védő 2 kupameccs mellett tizenötször lépett pályára.

Albertazzi pályafutása most újabb fordulóponthoz érkezett, miután nevelőegyesülete megnyerte a vaklicitet a Veronával szemben. 

A piros-feketék a Gazzetta szerint 500,000 eurót ajánlottak a védő játékjogának feléért, míg a veronaiak csupán 375,000 eurót. A 23 esztendős bolognai születésű játékos most minden idegszálával arra készül, hogy meggyőzze Filippo Inzaghit, számíthat rá a következő szezonban, és végre hivatalos meccsen is bemutatkozhasson a piros-feketék színeiben.

“Köszönöm, hogy a Milan hazahozott engem,” – kezdte a calciomercato.com-nak adott nyilatkozatát Albertazzi. “Remélem a nyári felkészülés során játszhatok, mert ez a legjobb esély arra, hogy meggyőzzem Inzaghit, hogy megtartson. Megtisztelő volt, amikor tegnap este Galliani felhívott és közölte velem a vaklicit eredményét. Alig bírom kivárni a július 9-ét, amikor elkezdődik a munka Milanellóban. Meg szeretném ragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak Verona városának, ahol két csodálatos évet töltöttem. Jó lett volna maradni is, de ki tudja, talán valamikor a jövőben még visszatérek ide.”

forrás: acmilan.hu