Recent comments

Friss Hírek

AZZURRI: Conte neve is felmerült a szövetségben

Meglepő hírek láttak világot az olasz sajtóban, miszerint Antonio Contét nevezheti ki a FIGC ideiglenes szövetségi kapitánynak.


A Sky Sport Italia értesülései szerint a szövetség forradalmi megközelítést kíván alkalmazni a szövetségi kapitány kérdéskörben, miután Cesare Prandelli lemondott erről a tisztségről.

Mivel a 2016-os EB-selejtezők csupán szeptemberben veszik kezdetüket, és várhatóan augusztusig nem születik döntés az Azzurri új kapitányának kérdésében, a válogatott akár kapitány nélkül is játszhatja az első meccseket.


Antonio Conte vagy Carlo Ancelotti ideális jelölt lenne a feladatra, azonban egyikük se kívánja elhagyni klubcsapatát.


Következésképpen a megosztott edzői minőség révén Antonio Conte folytathatná a munkát a Juventusnál, azonban az olasz válogatottat is átvezethetné a selejtező mérkőzésein.


Antonio Conte a legutóbbi szezonban begyűjtötte a Juventus sorozatban harmadik bajnoki címét, amelyre nem volt példa az 1930-as évek óta.


Ugyanakkor a szövetség számára nem ez lenne az egyetlen járható út, hiszen több olasz edző kinevezését is fontolgatja az országos szakvezetés, a nevek között felmerült például a legutóbb az AC Milan együttesét irányító Massimiliano Allegri, valamint Roberto Mancini, Luciano Spalletti, Alberto Zaccheroni és a nemrég visszavonult Francesco Guidolin is.

forrás: juventuz.blog.hu