Recent comments

Friss Hírek

TORINO: Római ajánlat Cerciért?

Keresett szereplője lehet az idei mercatónak Alessio Cerci, a Torino szélsője. 


A 26 éves támadó parádés szezont zárt a Bikákkal, akikkel jövőre az Európa-ligában is megmutathatja magát – már amennyiben marad a csapatnál. Érdeklődők ugyanis akadnak szép számmal.

A legkomolyabban viszont egyértelműen nevelőegyesülete, az AS Roma érdeklődik iránta, a Farkasok a jelek szerint megbánták, hogy oly könnyen lemondtak Cerciről. Cerci ugyanis náluk nevelkedett, majd a felnőtt csapatban is láthattuk őt, de csak epizódszerepeket kapott: a 2005/2006-os szezonban egyszer 7 percet kapott, majd a 2009/2010-es évadban 9-szer léphetett pályára. 

A két időszak között volt a Brescia, a Pisa és az Atalanta kölcsönjátékosa is, majd 2010-ben a Fiorentinához került, ahonnan két jó, de mégsem elég jó éve után a Torino vásárolta meg.

A Toróban 2 év alatt végre kiteljesedett, 35 és 37 bajnokin tavaly 8, idén 13 gólt szerzett. Miután Immobilével remek támadópárost alkottak, Prandelli magára vitte a Vb-re is, ott viszont egyedül Costa Rica ellen kapott néhány percet, és finoman szólva sem tudta megváltani a világot. 

Ennek ellenére klub béli teljesítménye nyomán törvényszerűen felkeltette más csapatok érdeklődését is, a mai Gazzetta beszámolója szerint pedig a legutóbbi bajnokságot a második helyen záró AS Roma most már szívesen látná soraiban a korábban mellőzött szélsőt. 

A Gazzetta szerint Walter Sabatini, a Roma sportigazgatója már ajánlatot is tett Cerci játékjogáért, amely 12-13 millió eurót, plusz a fiatal Verre játékjogát biztosítaná a kisebbik torinói klubnak.

Cerci megtartása nehéz feladata lesz a nyáron a Toro vezérkarának, Immobile után jó eséllyel másik sikerkovácsukat is elveszíthetik. A kérdés már csak az, hogy Cerci szívesen visszatérne-e oda, ahol néhány éve már lemondtak róla…

forrás: azzurri.co.hu