Recent comments

Friss Hírek

VB 2014: Az olaszokat is legyűrte Costa Rica

A labdarúgó-világbajnokságon Costa Rica hatalmas meglepetésre 1–0-ra legyőzte a D-csoportban Olaszországot, így eldőlt, hogy Bryan Ruizék ott lesznek a nyolcaddöntőben, Angliának ezzel szemben már matematikai esélye sem maradt a továbbjutásra. 



Az olaszoknál felépült Andrea Barzagli, Ignazio Abate és Gianluigi Buffon is, utóbbi kettő viszont hatalmasat hibázott a mérkőzés elején, szerencséjükre Borges két lépésről a léc fölé fejelte Bolanos szögletét.

Ettől a helyzettől eltekintve meglehetősen unalmasan teltek a percek az első fél órában, a „Los Ticos” körömszakadtáig védekezett, a squadra azzurra támadásai pedig szemernyi veszélyt sem jelentettek a közép-amerikai bunkerre. Amikor pedig lehetőség adódott előttük (Andrea Pirlo első igazi indításából), Mario Balotelli az ötös elől legalább hét méternyivel célt tévesztett. 

A következő ziccer is az olasz labdarúgás rosszfiújáé volt, aki most eltalálta a labdát, de azzal éppen a leguggoló kapust, Keylor Navast találta el vele, ellencsapásként Óscar Duarte a kapu tetejére fejelt, majd Giorgio Chiellini ledarálta a tizenhatoson belül Joel Campbellt, de nem járt érte tizenegyes. 

Büntetés viszont igen: a 44. percben Junior Díaz beadását Bryan Ruiz tanítani való mozdulattal fejelte az ötösről a kapuba (a lécről a gólvonal mögé vágódott a labda, a gólvonal-technológia segítségével láthattuk, hogy teljes terjedelmével bent volt a labda). 0–1!

Külön érdekesség, hogy ki sem ment a labda a tizenhatoson belüli ütközés és a gólszerzés között.

Szomorúan konstatálhatták az angolok a szünetben, hogy bizony ők abban a nem várt esetben is kiesnek, ha ismét győz Costa Rica; az olaszok mestere, Cesare Prandelli pedig a láthatatlan Thiago Motta helyére Cassanót küldte a pályára, majd nemsokára harcba dobta Lorenzo Insignét is.

A fordulást követően ismét Navas lépett elő főszereplővé, kétszer is hatalmasat védve, de ezt követően sokáig eseménytelenül csorogtak a játékpercek, és ezen nem segített Alessio Cerci beállása sem, pedig innentől kezdve három középcsatárral játszottak (pontosabban három igencsak középszerűen teljesítő csatárral). 

A hajrában inkább a közép-amerikaiak veszélyeztettek, az olaszok elképzelés nélkül mentek előre: Costa Rica újabb győzelmével továbbjutott, az angolok pedig rendelhetik a repülőjegyeket.

Ki gondolta volna ezt egy héttel ezelőtt?! No de ezért is várják százmilliók a vébéket.


D-CSOPORT, 2. FORDULÓ 
 
Olaszország–Costa Rica 0–1 (0–1)

Gólszerző: B. Ruiz (45.)

forrás: NSO