Recent comments

Friss Hírek

VB 2014: Suárez harapott, Godín vállalt, kiesett Olaszország!

Uruguay Diego Godín hajrában szerzett góljával 1–0-ra legyőzte Olaszországot a brazíliai labdarúgó-vb-n, így továbbjutott a csoportjából.


Eddig mindkét csapat megverte Angliát és kikapott Costa Ricától, de mivel Olaszországnak eggyel jobb a gólkülönbsége, Uruguay csak győzelemmel mehet tovább.

Ahogy az innentől kezdve várható volt, az olaszok nem is törték magukat össze azért, hogy megnyerjék a mérkőzést. Az első lehetőség így is előttük adódott, a 12. percben Pirlo távoli lökete csapódott a léc alá, de Muslera a léc fölé ütötte a labdát.

Az első félidő egyetlen olasz labdaérintést hozott az uruguayi tizenhatoson belül: félórányi játékot követően De Sciglio bal oldali beadása után a Serie A gólkirálya, Immobile jó 10 méterrel ágyúzott a léc fölé…

A legnagyobb uruguayi lehetőségre a 33. percig kellett várni, de Suárez és Lodeiro összjátéka után Buffon előbb az előbbi, majd az utóbbi játékos próbálkozását is védte, így maradt a szünetre a gól nélküli iksz.

A fordulást követően valamivel többet próbálkoztak a dél-amerikaiak, azonban Cavani reklamálása ellenére sem kapott büntetőt, valamint Rodríguez sem talált kaput szép kényszerítője után.

Egy óra játékhoz érve aztán megkapta a legnagyobb lehetőséget az uruguayi együttes, Marchisio talpalt Arevalo lábába, amiért egyből pirosat kapott.

Az emberelőnybe kerülő celeste Suárez löketével veszélyeztetett, de Buffon leért a jobb alsóra. Nem sokkal később egészen máshogyan is megtette, a felvételek alapján ugyanis megharapta Chiellinit. Persze, ez nála nem annyira meglepő, mint bárki másnál, hiszen korábban már kétszer is kapott eltiltást harapásért...

A 81. percben aztán megtört az uruguayi vb-átok, már ami az olaszok elleni meccseket illeti, az 1970-es gól nélküli döntetlen és az 1990-es 0–2 után először szerzett gólt a dél-amerikai együttes a squadra azzurra ellen: Ramírez szöglete után a fontos gólok nagy mestere, Godín vállalt a bal alsóba (0–1).

Az olaszok Pirlo szabadrúgásaival próbáltak meg visszakapaszkodni, de az uruguayi kontrák így is sokkal veszélyesebbek voltak. Újabb gól már nem esett, Uruguay így végül 1–0-ra nyert, és kiharcolta továbbjutást.


 D-CSOPORT
OLASZORSZÁG–URUGUAY 0–1 (0–0)
Gólszerző: Godín (81.)
Kiállítva: Marchisio (59.)


forrás: NSO