Recent comments

Friss Hírek

DEL PIERO: Olaszország jó benyomást tett mindenkire

Alessandro Del Piero a Sky Sports szakértőjeként idén is részt vesz a Világbajnokságon, így meglehetősen közelről figyelheti a Squadra Azzurra brazíliai teljesítményét. 


Az első csoportmeccs után készségesen válaszolt is a riporterek kérdéseire, elmondása szerint nagyon büszke a csapatra.

“Olaszország a Világbajnokság első meccsén jó benyomást tett mindenkire, a hozzáállásuk, a játékuk és a személyiségük is nagyon pozitív, büszke vagyok rájuk.” – dicsérte a nemzeti csapatot Del Piero.

“Egyelőre még nagyon korai arról beszélni, hogy a csapat eljuthat a legjobb 4-ig. Nagyon bízok benne, hogy láthatom őket a döntőben, de most még nem szabad túl nagy nyomást helyeznünk Prandelliékre. Kulcsfontosságú, hogy nyugodtan, békésen tudjanak készülni a hátralévő meccsekre.”

“Prandellinek nincs szüksége a tanácsomra, hiszen eddig is remekül teljesített, és látszik, hogy sikerült átadnia a győztes mentalitást a srácoknak. Nagy hasznára válhat a csapatnak az is, hogy Buffon, Pirlo, De Rossi és Barzagli már megnyerték a Vb-t 2006-ban, ők igazi emblematikus alakjai a válogatottnak.”

“Most viszont Costa Ricára kell koncentrálni, ami egy nagyon fontos meccs lesz. Costa Rica Uruguay ellen már megmutatta, hogy nem szabad leírni, és van néhány nagyon jó játékosuk. A válogatottnak pedig a vesztét okozza, ha elbízzák magukat.“

“Szerencsére úgy tűnik, hogy egy nagyon jó Vb áll előttünk. Már az első néhány meccsen rengeteg gól született, az esélyesek nagy része jól kezdett, ami jó előjel.” – summázott a 2006-ban szintén Vb-aranyat szerző legenda.

forrás: azzurri.co.hu