Recent comments

Friss Hírek

AZZURRI: Buffon, Thiago Motta és Abate is kezdhet Costa Rica ellen?

Napokkal az angolok elleni találkozó után az olasz sportsajtó figyelme most már szinte teljes egészében a Costa Rica elleni következő mérkőzésre összpontosul, melyen Prandelliék a továbbjutást is kiharcolhatják. 


Tehetik mindezt úgy, hogy 3 új név kerül majd be a kezdőbe – állítja a Gazzetta dello Sport.

Gigi Buffon múlt hét pénteken, kevéssel az első csoportmeccs előtt szenvedett kisebb bokasérülést egy edzésen, így a szigetországiak ellen Salvatore Sirigu helyettesítette – mellesleg kiválóan – a 36 éves portást. A csapatkapitány állapota azóta folyamatosan javul, és van rá esély, hogy vállalni tudja a játékot Costa Rica ellen. A világbajnok játékos bokája a GdS szerint jelenleg 60%-os állapotban van, az orvosok 80%-nál adnának neki zöld utat a közép-amerikaiak elleni meccsre, de lehet, hogy elővigyázatosságból mégis inkább pihen majd Buffon, mindenesetre Sirigu múltkori teljesítményét látva ettől az opciótól sem csinálnánk össze magunkat.

Ugyancsak jól halad Mattia De Sciglio felépülése, ugyanakkor a Milan ifjú tehetsége jelenleg még távolabb áll a megfelelő állapottól, mint Buffon, így őt minden bizonnyal csak Uruguay ellen veti majd be Prandelli. Ennek ellenére várható változás a védelemben: a britek ellen főleg az első félidőben bakizgató Paletta a padra szorulhat, helyette azonban némiképp meglepő módon nem Leonardo Bonucci, hanem Ignazio Abate kerülne a kezdőbe. Abate csapatba kerülését indokolhatja a costa ricaiak rendkívül gyors légiósa, Ruiz, akivel a szintén szélvészléptű Abate felvehetné a versenyt. Mindez azt jelentené, hogy a legutóbb remeklő Darmian ezúttal  számára meglehetősen idegen poszton, a védelem bal oldalán kapna helyet, Abate megörökölné a jobb szélt, Chiellini pedig eredeti posztján, középen szerepelhetne újra, Barzagli párjaként.

A többi csapatrészben Prandelli a lehető legkevesebbet szeretne változtatni a rózsaszín napilap szerint. Pihentetési okokból azonban mégis cserére szánhatja el magát: a manausi pokol után Marchisio és Verratti is úgy nyilatkoztak, hogy a hőségtől és a magas páratartalomtól a meccs egyes szakaszaiban szinte hallucináltak. Ezért a fiatal PSG-játékos pihenőt kaphat a következő meccsre, a helyét pedig a szintén a PSG-nél játszó Thiago Motta veheti át – De Rossival kiegészülve nem sok közép-amerikait engednének át a pálya közepén, az egyszer biztos.

A Costa Rica elleni meccs Recifében kerül megrendezésre, magyar idő szerint pénteken 18:00-tól. Mindez helyi időben mérve délután 13 órás kezdést takar, tehát éppen a nap legforróbb szakaszában kell majd megmérkőzni az ilyen klímát sokkal jobban ismerő amerikai csapattal.

forrás: azzurri.co.hu