Recent comments

Friss Hírek

Konföderációs Kupa: Az Azzurri is győzelemmel indított Brazíliában

Vasárnap folytatódott a brazíliai Konföderációs Kupa, a jövő évi világbajnokság főpróbája: az A-csoportban Olaszország 2–1-re legyőzte Mexikót.  



Az európaiaktól Andrea Pirlo szép góllal ünnepelte 100. válogatottbeli fellépését, mellette Mario Balotelli is betalált – Javier Hernández, azaz Chicharito büntetőből szerzett gólja kevés volt a mexikói pontszerzéshez. 

Az olaszok kezdetek jobban, különösen Balotelli volt elemében, aki előbb kis híján 35 méterről emelt a kapuba, majd kihagyott egy ziccert. Nem sokkal később Emanuele Giaccherini is hasonlóképpen cselekedett, azután a mexikói kapus, José Corona kapta fel éppen csak a melléről kipattanó labdát a rátörő olaszok elől –  és még csak a nyolcadik percben jártunk. 

A 11. percben megvillantak a zöld mezesek is, és nem sok hiányzott a csattanós válaszhoz, ám Andrés Guardado bombája a lécen csattant.


Ez adta meg a jelet egy jó negyedórás üresjáratra, amely közben azért az európaiak támadtak többet, a 36. percben azonban elérkezett Andrea Pirlo ideje, aki egy csodás szabadrúgásgóllal ünnepelte „századosságát": 0–1!

Szinte meg sem volt idejük ijedni a mexikói szurkolóknak, egy másik Andrea, Andrea Barzagli segítségükre sietett, mert összehozott egy teljesen fölösleges büntetőt, amelyet Javier Hernández, azaz Chicharito magabiztosan értékesített, és máris 1–1 lett az állás.

Az olaszok ismét rohamozhattak a vezetést jelentő gólért, és meg is tették ezt, természetesen Balotellire kihegyezve a támadásokat, de továbbra is pontatlanul dolgoztak, így a szórakoztató első félidő 1–1-es döntetlennel zárult. 

Ahogyan az lenni szokott ilyenkor, cseréltek a mesterek: Hiram Mier, illetve Alessio Cerci lépett pályára. A hajrára fordulva egy mexikói védelmi kihagyást már kihasznált Mario Balotelli: Giaccherini perdítése után Francisco Rodríguez elmélázott, a fenegyerek pedig ezt a ziccert már nem hibázta el: 1–2!

Prandelli a végére beküldte Alberto Gilardinót és druszáját, Alberto Aquilanit is – a várt mexikói rohamok végül elmaradtak, kényelmesen megőrizte előnyét az olasz csapat. A brazilok mellett tehát a squadra azzurra is győzelemmel indított az elővilágbajnokságon, és ahogyan a japánok, úgy a mexikóiak sem érdemeltek pontot, hiszen többnyire fantázia és tűz nélkül futballoztak.

 A-CSOPORT, 1. FORDULÓ
MEXIKÓ–OLASZORSZÁG 1–2 (Chicharito 34.
11-esből, ill. Pirlo 27., 
Balotelli 78.)

forrás: NSO