Recent comments

Friss Hírek

Roma: Hivatalosan is bemutatták Rudi Garciát

Megtörtént Rudi Garcia hivatalos bemutatása, aki a francia Lilletől érkezett a Romához.


"Ha a Roma hív, nem lehet neki nemet mondani."- kezdte a 49 éves szakember.

"Egy dolgot sajnálok igazán, hogy nem tudtam elköszönni a Lille szurkolóitól annyi sikeres év után. Ambiciózus ember vagyok és keményen fogunk dolgozni. Nincs mitől tartanom és azért vagyok itt, hogy egy olyan csapattal nyerjek, amelyik élvezi a játékot és szórakoztató futballal ajándékozza meg a szurkolóit."

"A keret versenyképes és most az a legfontosabb, hogy a Roma visszajusson az európai kupaporondra, ahol persze a BL szereplés lenne a legszebb. Ehhez előbb meg kell ismernem mélyebben a csapatot és ha kell, akkor megerősíteni."

Garcia nem a Roma elsőszámú választása volt, mert a hírek szerint a klub vezetői kapcsolatban álltak Massimiliano Allegrivel, Walter Mazzarival és Laurent Blanc-nal is.

"Nem az számít, hogy ki volt a fő kiszemelt, hanem hogy végül kit választottunk."- jegyezte meg Garcia.

"Két éve kapcsolatban voltam már a Romával és megtiszteltetés, hogy végre itt lehetek."

Az új edzőnek elkerülhetetlenül feltették a kérdést, hogy mi a véleménye a klub szimbólumáról, Francesco Tottiról és a két lehetséges távozóról, Daniele De Rossiról és Pablo Osvaldóról.

"Totti és De Rossi alapvető tényezői a Romának a pályán és azon kívül is. Nagyon várom már, hogy találkozzak velük, ahogy a csapat többi tagjával is."

"De Rossi számos poszton bevethető, csak adjanak egy kis időt jobban megismerni őt. Egy csapatnak szüksége van tehetséges játékosokra és szerencsére a Romában sok ilyen van. Ma nem szeretnék egyénekről beszélni, dolgozunk az átigazolásokon és hamarosan többet fognak tudni."

Maarten Stekelenburg távozását követően az egyik legfontosabb a kapusposzt betöltése.

"Egy remek csapatnak remek kapusra van szüksége és Sabatinivel azon dolgozunk, hogy egy ilyen jó kapust találjunk. A jóváhagyásom nélkül senkit nem fognak leigazolni. A futball filozófiám nem fog megváltozni, ha jól játszol, akkor a győzelmi esélyeid is megnőnek." 


forrás: asroma.hu