Recent comments

Friss Hírek

Konföderációs Kupa: A csoportelsőség a tét Brazília ellen

Igazi futballklasszikussal jelentkezik Brazíliából a salvadori Fonte Nova Arena szombat este, amikor a házigazdák Olaszországgal csapnak össze az A-csoport első helyéért.


A képlet egyszerű: amelyik együttes nyer, az csoportelsőként a B jelű négyes második helyezettjével mérkőzik majd a legjobb négy között.

A braziloknak viszont az iksz is elég ahhoz, hogy az elvileg könnyebb ellenfelet kapják az elődöntőben, persze ha a spanyolok nem betliznek Nigéria ellen vasárnap, de ez még a jövő zenéje.

„Rettentő nehéz feltételek mellett kellett edzenünk és játszanunk ebben a hőségben, a brazilok ellen fel kell tölteni az energiakészleteinket – mondta Cesare Prandelli, az olaszok szövetségi kapitánya. – A japánokat hősies küzdelemben sikerült legyőznünk (4–3 – a szerk.), Brazília ellen azonban muszáj sokkal szervezettebbnek lennünk.”

Márpedig ez nem lesz könnyű – mármint a szervezettség –, hisz az azúrkékek fazonszabászai közül Andrea Pirlo sérülés, míg Daniele De Rossi sárga lapos eltiltás miatt nem állhat Prandelli mester rendelkezésére. Mint ismert, Pirlo a Mexikó ellen 2–1-re megnyert csoportmeccsen századszor lépett pályára válogatott mezben, ráadásul gólt is szerzett. De Rossi pedig Japán ellen fejelt gólt 0–2-nél, majd 3–3-nál remek passzal ugratta ki Claudio Marchisiót, aki előkészítette a győztes olasz találatot.

A braziloknál nem lehet ok a panaszra: Luiz Felipe Scolari együttese eddig a japán és mexikói kihívással is sikeresen megbirkózott, ráadásul Júlio César kapuját egyelőre senki nem tudta bevenni.

„Van egy-két dolog, amin javítanunk kell, de összességében elégedett lehetek a hozzáállással, az összetartással és a csapat játékerejével. A szurkolók is láthatják, erős és stabil együttest építünk” – mesélte röviden Scolari, a brazilok világbajnok kapitánya.

A semleges szurkolók számára is izgalmas lehet az összecsapás: a két gárda a mostani tornán eddig összesen tizenegy találatot ért el. Emellett a már említett '94-es vb-finálé óta négy egymás elleni mérkőzésükön tizenötször zördültek meg a hálók. A gólokat elsősorban a mostani tornán eddig egyaránt kétgólos Mario Balotelli és Neymar szállíthatja szombat este.


forrás: NSO