Recent comments

Friss Hírek

Milan: Barbara felkészül!

Könnyen elképzelhető, hogy már 2014 előtt átveszi Barbara Berlusconi az édesapjától a Milan irányítását. 

 
Hét évre ítélte a milánói elsőfokú bíróság hétfőn Silvio Berlusconi volt olasz kormányfőt az úgynevezett Ruby-perben, egyúttal örökre eltiltotta a közhivatal viseléstől kiskorú prostitúcióra való kényszerítése és hivatali hatalommal való visszaélés miatt.  A bíróság egy évvel szigorította az ügyészség által kért hat év börtönt.

A calciomercatonews szerint az ítélet nem volt teljesen váratlan a család számára. Legalábbis abban az értelemben nem, hogy már korábban számba vették azt a lehetőséget, hogy a Berlusconi ellen folyó perek valamelyikében a közügyektől is eltilthatják. Épp ezért jött vissza a kormányfői pozícióból tiszteletbeli elnöknek és nem hivatalos elnöknek a Milanhoz. 

Az olasz sajtó szerint a hétfői ítélet felgyorsíthatja a tényleges “hatalomátadást” a vállalton belül (a Milan ügyeit intéző, a klubot tulajdonló cégcsoportról van szó). A család még nem adott konkrét időpontot arra, hogy mikor kapja meg Barbara az irányítást a vállalaton és a klubbon belül, de ez vélhetően az eredetileg tervezett 2014 előtt megtörténhet.

Silvio Berlusconi energiáit a  közeljövőben vélhetően szinte teljesen le fogja kötni a fellebbezési procedúra, illetve a többi ellene folyó per.(A Berlusconival szembeni perek következő állomása csütörtökön lesz, amikor az olasz semmítőszék a Mondadori-ügyben dönt: a vád szerint Berlusconi vállalkozói csoportja megvesztegetéssel szerezte meg a Mondadori kiadót, amiért 560 millió euró bírságra ítélték.)

A 29 éves Barbara Berlusconi 2011 áprilisa óta tagja az igazgatóságnak. Az idézett  cikk szerint a hölgy nagyon ambiciózus, határozott, szenvedélyes vezető.

forrás: acmilan.hu