Recent comments

Friss Hírek

Pirlo: Nagyszerű érzés, hogy brazil bajnokokhoz hasonlítanak

Az olasz és a spanyol válogatott is 2–1-es győzelemmel mutatkozott be a Brazíliában zajló Konföderációs Kupán, és a meccsek után mindkét európai válogatott hazai sajtója elégedett volt csapata teljesítményével.  



Olaszország Andrea Pirlo dicséretét zengi.

„Csodálatos érzés elérni a 100 válogatottságot, ráadásul góllal tettem emlékezetessé a híres Maracanában. Ez olyasmi, amiről gyerekkora óta álmodik az ember – nyilatkozta a meccs után a Mexikó elleni összecsapás egyik hőse, Pirlo, aki egyik legemlékezetesebb góljaként tartja számon a szabadrúgást. – Örülök a győzelemnek, és hogy boldoggá tettem a szurkolókat. A kapus? Elugrott, és talán azt gondolta, hogy már úgysem éri el a lövést, ezért húzhatta vissza a kezét.”

„Ha őszinte akarok lenni, ma többször kellett volna betalálnom, de például azt a szabadrúgást, amit a sorfal alatt lőttem el, a csapattársak blokkolták. A másik valóban pontatlan volt. Nem volt könnyű ebben a melegben játszani, de a nyitó meccs mindig kulcsfontosságú, ez önbizalmat ad a torna folytatására. Ma új rendszerben szerepeltünk, amelyben Riccardo Montolivo próbálta meg összefogni a csapatrészeket. Egész jól működött, s bár tudjuk, hogy fejlődnünk kell, van időnk dolgozni rajta” – mondta a középpályás, aki a brazil közönséget is lenyűgözte: a szurkolók az ő nevét skandálták a szabadrúgások előtt.


„Nem is tudom, mit mondjak. Mindig is olasznak éreztem magam, szerencsés vagyok, hogy Olaszországban nőhettem fel. Természetesen nagyszerű érzés, hogy brazil bajnokokhoz hasonlítanak, a végén már Pirlinhónak hívtak” – nyilatkozta a squadra azzurra „esze”, aki hozzátette, nem is a gólja tetszett neki a leginkább a meccsen, hanem egy Ignazio Abatének adott passz, amely után Mario Balotelli majdnem gólt szerzett.


Jelenleg úgy tűnik, hogy az olaszok a brazilokkal csatázhatnak majd a csoportelsőségért. „Nem tudom, hogy jobbak vagyunk-e náluk – mondta a csapatkapitány Gianluigi Buffon. – Ők azonban itthon játszanak, ami nagy támogatás, pluszenergiákat ad és segít nekik. Úgy akarunk teljesíteni, mint az Eb-n, szeretnénk bizonyítani, hogy mindenkivel felvesszük a versenyt, és megpróbáljuk még tovább emelni a lécet. Ha az első négy között tudunk végezni, az jó eredmény lenne, a folytonosság jele.”

forrás: NSO