Recent comments

Friss Hírek

Juventus: Megegyeztek Tévez vételáráról a Cityvel

Olasz lapértesülések szerint a Serie A rekordbajnoka, a Juventus megegyezett a Manchester Cityvel Carlos Tévez vételáráról.


A források (Sky Sport Italia, Tuttosport, Gazzetta dello Sport) szerint az egyezség megszületett a két együttes között az argentin támadóról: a torinói együttes 9 millió eurót, plusz a játékos teljesítményétől függően további akár 3 milliót – azaz összesen maximum 12 millió eurót utalhat a manchesteri klubnak.

Tévez a hírek szerint hároméves, 5.5 millió eurós szezononkénti fizetést hozó szerződés végére kanyarítja majd a nevét.A 29 éves játékos 62 alkalommal ölthette magára eddig az argentin válogatott mezét, amelyben eddig 13-szor volt eredményes.


Tévez a hírek szerint hároméves, 5.5 millió eurós szezononkénti fizetést hozó szerződés végére kanyarítja majd a nevét.

A 29 éves játékos 62 alkalommal ölthette magára eddig az argentin válogatott mezét, amelyben eddig 13-szor volt eredményes.

Tévez nyolcévesen az All Boysnál kezdte meg pályafutását, majd 1997-ben a Boca Juniorshoz került, ahol 2001-ben, 17 évesen mutatkozott be a felnőttek között.

2004-ben a brazil Corinthianshoz szerződött, majd 2006 nyarán Európába igazolt, és az élvonalban maradáshoz segítette a West Ham Unitedet.

A szezon után a Manchester Unitednél talált új csapatra, a „vörös ördögök” színeiben két bajnoki címet, Angol Ligakupát, Bajnokok Ligáját és klubvilágbajnoki címet szerzett.

Két évvel később mégis a városi rivális Cityhez került, ahol a 2011–2012-es idényben újabb bajnoki címet szerzett, és ahol emellett még egy FA-kupa-győzelmet is ünnepelhetett.

Tévezt 2003 és 2005 között sorozatban háromszor választották meg az év dél-amerikai futballistájának, 2003-ban és 2004-ben pedig az év argentin játékosának szavazták meg. 


2003-ban U20-as dél-amerikai bajnoki címet szerzett, 2004-ben pedig olimpiai aranyhoz segítette gólkirályként az argentin válogatottat. 

forrás: NSO