Recent comments

Friss Hírek

Sacchi: Nem vagyok túl optimista az olasz futball jövőjével kapcsolatban

Bár ezüstérmet szerzett az olasz válogatott a kedden véget ért U21-es Európa-bajnokságon, mégsem tud ennek igazán örülni Arrigo Sacchi.


A nyolcvanas-kilencvenes évek zseniális edzője szerint ugyanis ebből nem fog látni semmit az olasz közönség, mert nem bíznak meg a fiatalokban hazája edzői.

„A kluboknak nem kellene előbb megakadályozniuk játékosaikat, hogy szerepelhessenek a válogatottban csak azért, hogy vasárnap délutánonként a cserepadhoz szegezhessék őket” – kezdte Sacchi az Il Giornalénak. „Hogy őszinte legyek, nem vagyok valami derűlátó a futballunk jövőjével kapcsolatban, mert csapataink nem játszatják eleget a fiatalokat. A Serie A klubjai nem foglalkoznak velük annyit, mint amennyit Hollandiában vagy Spanyolországban teszik; és ezek a válogatottak ezért érnek el többet.”

Sacchi szerint nem a minőséggel van a gond; mert az olasz fiatalokban benne van a lehetőség arra, hogy Európa legjobb csapatait erősítsék, csak a lehetőséget kéne megadni nekik. „Ne mondja azt senki, hogy nincsenek tehetségeink. Lorenzo Insigne, Manolo Gabbiadini, Marco Verratti, Ciro Immobile és Mattia Destro egyaránt olyanok, akik megállnák a helyüket az élvonalban. De a spanyolok előrébb járnak, mint mi, mert korábban építik be ifjoncaikat, és nincs meg bennük az a gát, mint bennünk.”

Sacchi emiatt azt sem bánja, hogy Devis Mangia válogatottja 4-2-re kikapott a döntőben a mesterhármast szerző Thiago Alcantarával felálló spanyol tizenegytől. „Ez még így is egy sokat érő eredmény. Csaknem lehetetlen lett volna még ennél is jobban teljesíteni; inkább azt vártuk volna előre, hogy még rosszabb lesz a helyzet.”

forrás: hatharom.com