Recent comments

Friss Hírek

Cagliari: Inter-Roma háború Nainggolanért

Az egyik legkeresettebb olaszországi középpályássá nőtte ki magát az elmúlt években Radja Nainggolan, a Cagliari belga verőlegénye. 


A kopasz játékost korábban több nagy klubbal is szóba hozták már, és idén nyáron is nagy csapatok küzdenek a kegyeiért. Két, egyaránt az újjáépítést megkezdő csapat, a Roma és az Inter is megindította az ostromot, aminek egy kellemes háború és heti több tucat újságcikk lehet az eredménye.
 
Az első lépést az Inter tette meg, a Nerazzurri vezetői tegnap találkoztak Nainggolan képviselőivel, és bár egyes lapok szerint a belga nagyon közel került hozzá, hogy Walter Mazzarri játékosa legyen, ma reggel a Roma is megjelent a képben, miután Walter Sabatini sportigazgató Milánóba utazott, ahol szintén asztalhoz ült Beltramival, Nainggolan ügynökével. 

Miután megállapodás vélhetően egyik találkozón sem született, folytatódhat a háború a középpályásért, aki idén 34 mérkőzésen lépett pályára, 2 gólt, 2 gólpasszt és 14 sárga lapot jegyez. Értékét 13 millió €-ra becsülik.



Ugyanakkor könnyen lehet, hogy nem Nainggolan az egyetlen középpályás, akiért egymásnak feszülnek a Farkasok és a Nerazzurri: a Gazzetta dello Sport szerint a brazil tehetség, Paulinho is szerepel mindkét klub bevásárlólistáján. Miután az Inter már hosszú ideje "kóstolgatja" a Corinthians játékosát, lehet hogy túl sokáig várnak: a rózsaszínű lap szerint a Roma egy 11 milliós ajánlatot küldött a brazil klubnak, a játékosnak pedig évi 3 milliós fizetést kínálnak. 

A 24 éves védekező középpályás esetleges érkezése gyakorlatilag egyet jelentene Rómában De Rossi távozásával, mivel a brazil nem csak fiatalabb, de mozgékonyabb és kevésbé "lap-veszélyes" is olasz társánál. Ráadásul ne felejtsük el, hogy Paulinhot mások is vinnék: a Shakhtar Donyeck nemrég 5 milliós fizetést ajánlott neki, de ő ezt elutasította, valamint a Tottenham is harcba szállhat, ők a hírek szerint 15 milliót sem sajnálnának kifizetni érte.

Persze nagy kérdés, hogy mire menne a Roma két új védekező középpályással - vélhetően egyikük érkezése kizárja a másik megszerzését, akkor pedig felszabadulhat az út az Inter előtt, akiktől viszont természetesen ne várjuk azt, hogy ölbe tett kézzel várnák meg a fejleményeket, amelyekre mi magunk nagyon kíváncsiak vagyunk...

forrás: azzurri.co.hu