Recent comments

Friss Hírek

U21: A döntőbe jutás a tét

Ma este Hollandia ellen lép pályára az olasz utánpótlás válogatott, az U21-es EB elődöntőjében. 


A magabiztos csoportgyőzelem után minden esélye meg van Verrattiéknak, hogy a döntőbe masírozzanak, pláne ha az Izrael ellen megsérült Insigne is pályára léphet.

Márpedig erre minden esély meg van az olasz lapok szerint, még ha végső döntés csak a találkozót megelőző órák során is születik sorsáról, mint ahogyan Saponara szerepeltetéséről is. Mindenesetre a tény, hogy a Napoli tehetsége mindössze néhány nappal súlyos sérülése után már újra a pályán tréningezik csapattársaival, önmagában is szenzációnak tekinthető és egyben remekül jellemzi az Azzurrini játékosaiban munkálkodó hatalmas elszántságot.

Az utóbbi néhány évben megszokhattuk, hogy a nemzetközi sikereket leginkább nemzeti csapataitól remélheti az olasz futballközönség, a Serie A-ba beburjánzó gazdasági krízis a klubcsapatokat az oldalvonalra állította, a válogatott együttesek azonban rengeteget profitálnak a talján fiatalok Calcio-n belüli szerepének felértékelődéséből. Ennek első, igazán világraszóló eredménye lehetne az U21-es európa bajnoki cím besöprése, mely hatalmas lökést adhatna egy teljes korosztálynak, egyben megalapozva a Squadra Azzurra következő éveinek eredményességét is.

Néhány évvel ezelőtt még joggal aggódhattunk mi lesz az olasz válogatottal a Nesta-Cannavaro-Totti-Del Piero-Pirlo-Inzaghi korosztály kiöregedésével, most pedig, mely egyben remekül jellemzi a Calcióban rejlő hatalmas potenciált, s egyben a garanciát a Serie A újbóli felemelkedésére, rövidesen egyenesen a bőség zavarával kell megküzdjön az aktuális szövetségi kapitány.

forrás: azzurri.co.hu