Recent comments

Friss Hírek

Milan: Matri jön a Fáraó helyére?

Adriano Galliani, a Milan ügyvezető-igazgatója szerint a két Bajnokok Ligája selejtező mérkőzés lesz a szezon talán legfontosabb mérkőzése.

 
Még nagyon sok idő van hátra az átigazolási időszakból, ennek ellenére több klub is igen fürgén tevékenykedik az átigazolási piacon. Úgy tűnik, hogy több klub is szeretné megszerezni a Milan fiatal támadóját, Stephan El Shaarawyt.

Galliani elmondása szerint még nem hozták nyilvánosságra El Shaarawy kivásárlási árát. “Nem csak a Manchester City és a Napoli érdeklődik Stephan El Shaarawy iránt. Eddig nem kaptunk hivatalos ajánlatot. Kivásárlási ára? Még nem határoztuk meg az összeget. Nem akarom azt mondani, hogy El Shaarawy nem eladó, mert ez nem lenne igaz. Az ilyen dolgokat nagyon nehéz állítani a mai modern futballban. Az évek során a Milannál megtanultam, hogy a labdarúgásban bármi megtörténhet. Nem állunk tárgyalásban a Manchester Cityvel, de korábban Balotellit, De Jongot és Robinhót is szerződtettük tőlük” – mondta Galliani az olasz sajtónak.

Ezt követően Galliani szót ejtett Alessandro Matriról, a Juventus támadójáról. Matri Milan nevelés és értéke körülbelül 15 millió euróra rúg. 

Az olasz támadó a 2012/13-mas idényben 35 mérkőzésen 10 gólt szerzett. 

“Alessandro Matri a Milan ifjúsági szektorában nőtt fel, tehát érthető, ha szeretnénk visszaszerezni”.
“A Milan visszatér a 4-3-1-2-es felálláshoz, de ezt nem Silvio Berlusconi erőltette. Ez csupán egy szakmai és taktikai döntés, mivel szerződtettük Riccardo Saponarát. Emellett Kevin-Prince Boateng is inkább trequartista, mint jobb szélső támadó. Tehát a keretben 5 támadó 2 támadó pozícióért fog küzdeni. Ha minden így marad, akkor rendben vagyunk. Ha valaki mégis távozna, akkor majd meglátjuk mi lesz”

“A két augusztusi Bajnokok Ligája selejtező mérkőzések lesznek a szezon legfontosabb mérkőzései. Remélem, hogy megtudjuk ismételni a 2007-es évet, amikor is a selejtezőből indulva megnyertük a BL serleget” – fejezte be.

A Milan támadósora jelenleg Mario Balotelliből, Giampaolo Pazziniből, M’Baye Niangból, Stephan El Shaarawyból és Robinhóból áll, de a sérült Pazzinit Andrea Petagna helyettesíti a szezon első felében.

forrás: acmilan.hu