Recent comments

Friss Hírek

Totti villogott, a Roma nyert, a Lazio kikapott


A Serie A 29. fordulójában az AS Roma a zseniális teljesítménnyel kirukkoló Francesco Totti vezérletével 2–0-ra nyert a Parma ellen.
 
A két találkozó közül a fővárosban rendezett meccs pörgött fel hamarabb. Rögtön a találkozó elején Alessandro Florenzini hagyott ki egy helyzetet (15 méterről a kapu fölé lőtt), majd a 7. percben Erik Lamela révén már a vezetést is megszerezte a Roma. 

A hazaiak gólja egy formás akció végén született, amely egy látványos Francesco Totti-sarkazással indult a bal oldalon, majd a kiugró Marquinho beadását Leandro Castan csúsztatta a hosszún érkező Daniele De Rossi elé, aki középre lőtte a labdát, a berobbanó Florenzi, Lamela kettősből pedig utóbbi közelről a kapuba lőtt.

Ezt követően a Roma helyzetek széles skáláját hagyta kihasználatlanul. Volt egy veszélyes távoli lövése Tottinak, amit Antonio Mirante védett, majd Simone Perotta találta el tíz méterről a lécet, Lamela pedig egy jó kiugrás végén nem tudta már ellőni a labdát a parmai kapus mellett.

A helyzetekben gazdag első félidő a Roma látványos támadófutballja mellett Totti jobbnál jobb megmozdulásairól, indításairól szólt, igazi játékmesterként irányította a „farkasokat".
A második játékrész elején pedig kis híján egy fantasztikus gólt is szerzett: 19 méterről, a bal szélről csavart át egy szabadrúgást a hosszú felső sarok irányába, a labda a lécet és a bal oldali kapufát is érintette. 

Ezután magára talált a Parma. Gabriel Paletta szöglet után fejelt a lécre, majd Marco Parolo közeli lövését mentette a római védelem.

A kihagyott Roma-helyzetek azonban nem bosszulták meg magukat, sőt, Totti 20 méterről szabadrúgásból beállította a végeredményt. A végig brillírozó Totti ezzel a találattal tette fel a koronát kiváló teljesítményére, a 36 éves támadó az 527. bajnoki meccsén a 226. gólját szerezte a Romában, és ezen a találkozón is bizonyította, közel a negyvenhez is az olasz élvonal legjobbjai közé tartozik. 

 Roma–Parma 2–0 (Lamela 7., Totti 70.)

A Lazio a 16. perctől emberhátrányban játszott a Torino ellen, és végül a 82, percben kapott góllal 1–0-s vereséget szenvedett. 

Mickaël Ciani kevesebb mint két percen belül elkövetett, két sárga lapot érő szabálytalanság után a 16. percben a kiállítás sorsára jutott. A Lazio sokáig emberhátrányban is többet veszélyeztetett, mint a Torino, ám a hajrára elfáradt, a „bikák" pedig a csereként beálló Jonathas 82. percben szerzett góljával megnyerték a találkozót.

Torino–Lazio 1–0 (Jonathas 82.)

forrás: NSO