Recent comments

Friss Hírek

Conte: Ilyenkor szeretnék külföldre menni


Antonio Contét megdöbbentette a tegnap esti meccs utáni vita és figyelmeztetett: „Az ilyen esetek miatt legszívesebben itt hagynám Olaszországot. Ez sport, nem háború.”


A Juventus 2-0-ás győzelmet aratott tegnap este a Dall'Ara-ban és pillanatnyilag 12 ponttal vezeti a Serie A tabelláját, azonban a Bologna menedzsere, Stefano Pioli lehordta Contét a viselkedése miatt, szerinte ugyanis a Juventus edzője túlzásokba esett az ünneplése során és a tisztelet teljes hiányát mutatta a hazai csapat felé.

„A Juventus szurkolóival ünnepeltem. A kanyar és olyan szektorok felé fordultam, amiket láttam, hogy teli van Juventinókkal. Ha a saját szurkolóimmal sem ünnepelhetek, akkor mégis mit szabad csinálnom?”

„Egy perccel a vége előtt 2-0-ás vezetésnél éreztem, hogy egyre közelebb kerülünk a Scudettóhoz. Most valóban azon kéne aggódnom, hogy hol és hogy ünneplek? Most komolyan szórakoznak velem?”

„Az ilyen hülyeségek helyett inkább azzal foglalkozzanak, hogy hogyan fogadnak minket a stadionokban. Teljesen ledöbbentett, hogy egy olyan civilizált városban, mint Bologna, képesek botokkal, kövekkel és köpésekkel fogadni a csapatot. Még olyan emberek is átkoztak minket, akiknek egy 4 éves gyerek ült a karján. Hát ilyen példát állítunk a fiataljainknak?”

„Teli van kamerákkal a stadion. A pályától kezdve a lelátókon át az öltözőig, mindenhol kamerák sorakoznak. Miért nem tesznek 1-2 darabot a stadionon kívülre is, hogy megmutathassák miféle fogadtatásban részesülünk? Akkor talán az az ember is észrevenné magát, aki a gyerekkel a karjain káromkodik. Akkor talán elszégyellné magát és nem lenne képe visszamenni a stadionba.”

„Ezek azok a dolgok, amik miatt az embereknek szégyenkezniük kéne, nem pedig az olyan hülyeségek miatt, hogy hogyan ünnepelnek. Értem én, hogy fáj a vereség, de a reális gondolkodásunkat nem kéne elveszíteni emiatt.”

Ezek után a riporterek Contét a Dall'Ara-ban elhelyezett drapériákról kérdezték, amelyek a Heysel tragédián, valamint Agnelli elnök úr halálán élcelődtek.

„Ha ilyen dolgok megtörténhetnek Bolognában, ami alapjában véve egy szép és kedves város, akkor vége. Vége, mert ilyen dolgokra Nápolyban számítok, akikkel nagy a rivalizálás és a tabellán is közel állunk. Egy háborús zónában éreztem magam. Már csak a könnygáz hiányzott.”

„Nem is gondolhatok arra, hogy a családommal, a feleségemmel és a lányommal kimenjünk a stadionba. Nem mehetünk Firenzében, mert túl kockázatos. Nem mehetünk Nápolyba, mert túl kockázatos. És most már Bolognába sem mehetünk, mert túl kockázatos.”

„Nem állunk háborúban emberek. Ez sport. Ez SPORT. Az ilyen helyzetekben nem marad más választásod, mint az, hogy távozol. Most csak a Juventusra koncentrálok, azonban ezek a dolgok elkeserítenek és csüggedté tesznek. Ha Bolognában is megtörténhetnek, akkor mindent meg kéne változtatnunk. Egyszerűbb, ha csak valahová máshová költözünk.”

Conte nem először tapasztalja meg az olasz futball rossz oldalát, hiszen 4 hónapon keresztül a lelátón kellett ülnie és a közvetítő állomásokról kellett végignéznie a meccseket jelentési kötelezettség elmulasztása miatt.

forrás: Juventusfc.hu