Recent comments

Friss Hírek

BL: A Juventus meg sem izzadt a továbbjutásért


A Juventus az idegenbeli 3–0-ás győzelem után hazai pályán is simán nyert a vérszegény Celtic ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján.


Matri gólja után lényegében kilátástalan helyzetbe került a skót csapat, amely szimpatikusan küzdött ugyan, de meg sem tudta szorítani a „zebrákat”. A Juventus két győzelemmel jutott a legjobb nyolc közé. 

Szakadó esőben kezdődött meg a találkozó, amelyen az első öt percben egyik kapu előtt sem alakult ki veszély.

A 19. percben Buffon húzott le egy bal oldali beadást. Ennél sokkal érdekesebb, hogy ezt követően alaposan kiosztotta csapattársait, amiért azok teljesen átadják a területet a a skótoknak, akik a tőlük távol álló passzjáték helyett beívelésekkel, átlövésekkel próbálkoznak, eddig sikertelenül. 

A 24. percben először közelítette meg a skótok kapuját a Juventus, és egyből gólt szerzett. Fabio Quagliarella tizenegy méterről leadott lövését még hárította Fraser Forster, a kipattanót azonban Alessandro Matri öt méterről a fekvő kapus mellett a kapuba vágta, 1–0.

A játékvezető egy perc hosszabbítás után lefújta az első félidőt. A Juventus csak annyit adott ki magából, amennyit ilyen helyzetben szükséges, ám kontratámadásai még így is sokkal több veszélyt rejtettek magukban, mint a Celtic próbálkozásai.

A 65. percben növelte előnyét a Juventus. Egy végletekig kijátszott akció végén Arturo Vidal passzolt a nála is jobb helyzetben lévő Quagliarellához, aki öt méterről az üres kapuba passzolta a labdát, 2–0. 

A mérkőzés záróakkordja egy Quagliarella-ollózás volt leshelyzetből – a partjelző be is intette –, de a lövés egyébként is elkerülte a kaput. 

A Juventus annak ellenére is teljesen megérdemelten nyerte meg a mérkőzést, és jutott tovább a párharcból 5–0-s összesítéssel, hogy finoman fogalmazva sem játszott teljesítőképessége csúcsán. 

NYOLCADDÖNTŐ VISSZAVÁGÓ
JUVENTUS (olasz)–CELTIC (skót) 2–0 (1–0)

Gólszerző: Matri (24.), Quagliarella (65.)

Továbbjutott: a Juventus, 5–0-s összesítéssel


forrás: NSO