Recent comments

Friss Hírek

Vierchowod: Idióta firenzeiek!


Pietro Vierchowod, aki 1996-ban BL-t nyert az Öreg Hölgy játékosaként, megszólalt azok után, hogy a firenzei szurkolók transzparenseket mutogattak, és énekeket daloltak a Heysel tragédiában elhunytakról.


39 Juve szurkoló vesztette életétét ugyanis abban a balesetben, amikor egy betontömb leszakadt az 1985-s Liverpool elleni BEK döntőn, Pietro pedig felszólította a Fiorentina tulajdonosait, a Della Valle testvéreket, hogy vessenek véget az élcelődésnek.

A Bianconeri egykori játékosa a calciomercato.com-nak nyilatkozott:

„Kicsinyes szurkolók baromsága ez! A Della Valle család, és a klub keményen dolgoztak a fair play szellemén, és más érintőleges kérdéseken, nekik kellene kimondaniuk valamit, amivel véget vethetnek ennek a szégyenletes viselkedésnek.”

Az 53 éves egykori védő elismerte, hogy a Juventus elleni utálat az 1981/82-es bajnokság utolsó fordulójában elveszett Scudetto kapcsán ered, de felszólította a szurkolókat, hogy felejtsék el a múltat.

„Meg kell érteni, hogy ami elmúlt, az elmúlt. Az 1981/82-es szezonnak vége, és sosem tér vissza. A rivalizálásnak nem képezhetik részét sértések olyan emberekről, akik ilyen tragikus körülmények között haltak meg.”

forrás: Juventusfc.hu