Recent comments

Friss Hírek

Buffon: Szenvedélyből űzöm ezt a munkát


Gigi Buffon ismét jelentős mértékben járult hozzá a Juventus győzelméhez, komoly védéseket mutatott be a Siena elleni találkozón is, újabb bizonyítékot adott klasszisáról.


„Úgy gondolom, hogy a különbség köztem és egy másod-, vagy harmadosztályú csapatban védő kapus között nem a védésekben, vagy a kifutásokban mutatkozik meg. Ami a legfontosabb, az a képesség, hogy a biztonság érzését át tudja adni az ember a csapatnak.”

Természetesen egy ilyen szintű kapusnak adni kell a szavára, azért például Emeghara fejesénél bemutatott védése után az ember kicsit elgondolkozik a fentiek valóságalapján, nem sokan képesek ilyen védésre az biztos.

„Szép védés volt, de a hárítás nehézségét rengeteg tényező tudja befolyásolni például, hogy honnan érkezik a labda, hogy mennyire látom jól, vagy hogy mennyire gyorsan érkezik a játékszer.”

„Én szenvedélyből űzöm ezt a munkát, meg akarom mutatni, hogy továbbra is fontos kapus vagyok, és ezt nem úgy értem, hogy az 5. vagy a 6. legjobb kapus akarok lenni a világon. Még mindig szeretnék meglepetéseket okozni, ez segít a koncentrálásban és abban, hogy a megfelelő mentalitással lépjek pályára akár edzésen, akár mérkőzésen.“

A Siena elleni győzelemhez azonban az ő fantasztikus védései is kellettek, megfelelő felkészülés volt ez a mérkőzés a Napoli elleni találkozóra.

„Jó meccsünk volt egy jó formában lévő csapat ellen. Tudtuk, hogy megnehezíthetik a dolgunkat, ahogy tették is, de intelligens módon álltunk ki velük. Nem szeretnénk számolgatni a nápolyi mérkőzés előtt, általában ha számolgatunk, sosem úgy alakulnak a dolgok, ahogy tervezzük. 

Egyszerűen annyi a dolgunk, hogy úgy álljunk ki, ahogy mindig is, a képességein megvannak, hogy a szokásos játékunkat tudjuk játszani.”

forrás: Juventusfc.hu