Recent comments

Friss Hírek

Milánóban elmaradt a vágyott kivégzés, Torinóban robog a vonat - lapszemle


Hiába vezetett már húsz perc játék elteltével a Milan és alakított ki az első félidőben legalább 3 nagy ziccert, az Inter döntetlenre mentette a városi derbit.

Andrea Stramaccionit egy jó érzékkel meghúzott csere mentette meg a vereségtől, a télen az Atalantától megszerzett Schelotto szerezte az Inter egyenlítő gólját. A címvédő Juventus közben simán megverte Antonio Conte volt csapatát, a Sienát, így a Napolira hétfő este nagyon fontos fellépés vár Udinében.

Napra pontosan 50 évvel ezelőtt, 1963. február 24-én egy bizonyos Sandro Mazzola már 13 másodperc elteltével megszerezte a milánói városi derbi első gólját. Vasárnap este nem született meg ilyen gyorsan El Shaarawy találata, de a Milan így is elég hamar előnybe került. Sőt, harminc perc elteltével Mario Balotelli egymaga duplázhatott volna, de a kiválóan védő Handanovic sorozatosan javította az Inter védelmének hibáit.

"Egy szót sem szólhattunk volna, ha fél óra után két góllal vezet az ellenfél. Komoly gondjaink voltak a meccs elején. Handanovicnak köszönhetjük, hogy csak minimális volt a hátrányunk. De az is igaz, hogy a végjáték tisztán a miénk volt. Fejben ott voltunk, bennünk volt az egyenlítő gól, szóval nem játszottak le minket a pályáról" – nyilatkozta Andrea Stramaccioni, aki az előző két meccsét megnyerte a Milan ellen.

"A derbit nem érdekli a politika" - írta az 1-1-es végeredmény után, némileg az olaszországi  parlamenti választások fényében a hétfői La Gazzetta dello Sport. A legnagyobb példányszámú olasz sportnapilap nem kevesebb, mint 9 oldalt szentelt a városi rangadónak, és az összes érdekességre (a két szurkolótábor által bemutatott koreográfiára, vagy a stadionban megjelent hírességekre) kitért. 

A Gazzetta még arra is vette a fáradtságot, hogy utánanézzen annak, milyen eredményt ért el Silvio Berlusconi az adott választásokon, ha csapata épp győzött vagy veszített a voksolást megelőző fordulóban. Az talán nem ekkora meglepetés, hogy 8-as osztályzattal az Inter kapusa, Samir Handanovic lett a mezőny legjobbja. A Milanból El Shaarawy és Abbiati emelkedett ki, legalábbis a szaklap értékelése szerint. A meccs első gólját szerző csatár és a végig jól védő kapus is 7-es osztályzattal zárt.

"Amikor van lehetőséged rá, ki kell végezni a riválist" - utalt a rengeteg kihagyott helyzetre, értékelése elején Massimilano Allegri. "Összességében mégsem vagyok mérges, mert az első félidőben nagyon jók voltunk. Az Internek akkor momentumai sem voltak. Én egy nagy Abbiati-védésre emlékszem, meg a góljukra. Más veszélyes helyzetre nem igazán. A kapott gólt nagyon sajnálom, azt a szituációt jobban le kellett volna reagálnunk. Nagyon kár azért a négy ziccerért, de hát egy fiatal csapat a miénk. Ma este inkább az Inter volt győzelemre ítélve, nem mi" - mondta az 1-1-es döntetlen után a Milan edzője. Érdekes, hogy a városi derbi 9 éve, 2004 októbere óta nem zárult döntetlennel.

"Napoli, próbálj elkapni minket! Schelotto válaszolt El Shaarawynak" - írta a rangadót és a Juventus 3-0-ss Siena elleni győzelmét követően a hétfői Tuttosport. A harmadik olasz sportnapilap, a Corriere dello Sport is kiemelt terjedelemben foglalkozott a címvédő sima vasárnapi sikerével. "A Juve robog, mint egy gyorsvonat" írta a római sportújság, amely "Az Inter kifogott Balotellin" címmel foglalta össze a milánói derbit.

Végül emlékezzünk meg a Palermónál immár szokásosnak mondható edzőváltásáról. Maurizio Zamparini, akit Olaszországban csak a "mangiallenatori" vagyis "edzőfaló" jelzővel illetnek, a Genoa elleni döntetlen után megköszönte Alberto Malesani munkáját. A következő körben esedékes Torino elleni bajnokira, már Gian Piero Gasperini, Malesani elődje készíti fel a csapatot. Amióta Zamparini 2002 nyarán megvette a Palermót, most váltott 25. alkalommal edzőt. Ebben az idényben már 3 különböző szakember dolgozott az utolsó helyen álló szicíliai klubnál.


forrás: hatharom.hu