Recent comments

Friss Hírek

A harmadik hely a tét a 279. derbin


Vasárnap rendezik a Serie-A 26. fordulójának csúcsrangadóját, az Internazionale-AC Milan mérkőzést.

 

A Milan a szerdai Barcelona elleni fantasztikus győzelmet követően nem ünnepelhetett sokáig, hiszen február 24-én még egy nagyon fontos bajnoki rangadó vár rájuk. A piros-feketék az Inter vendégeként lépnek pályára a San Siróban vasárnap este 20:45 kezdéssel. Íme a 279. Derby della Madonnina beharangozója.

Az Inter 43 ponttal a tabella 5. helyét foglalja el, de hátránya mindössze 1 pont a Milannal és a Lazióval szemben. A kék-feketék mérlege 25 mérkőzésen 13 győzelem, 4 döntetlen és 8 vereség. Az Inter az utolsó 5 bajnoki mérkőzéséből csupán egyet nyert meg (Inter-Chievo 3-1), két alkalommal vereséget szenvedett (Siena-Inter 3-1, Fiorentina-Inter 4-1) és kétszer döntetlent játszott (Inter-Torino 2-2, Roma-Inter 1-1).

A nerrazzurrik a hét közben Európa-liga mérkőzést játszottak. A nyolcaddöntőben a román CFR Cluj volt az ellenfelük, amelyen könnyedén, összesítésben 5-0-val jutottak tovább. Hazai pályán 2-0-ra, idegenben pedig 3-0-ra verték a román csapatot.

A várakozások szerint az Internél Ranocchia, Silvestre, Samuel, Obi, Castellazzi, Mudingayi valamint Milito sem léphet pályára sérülés miatt, míg Pereira eltiltását tölti.

A gazzetta.it szerint az Inter a 4-3-1-2-es felállásban fog játszani. A városi rivális kapuját Handanovic védi. A védelemben Zanetti, Chivu, Juan és Nagatomo kezdhet. A három középpályás Gargano, Kovacic és Kuzmanovic lehet, míg elől Guarin előtt Cassano és Palacio szerepelhet.

Íme az Inter várható kezdőcsapata: Handanovic – Zanetti, Chivu, Juan, Nagatomo – Gargano, Kovacic, Kuzmanovic – Guarin – Cassano, Palacio.

A Milan jelenleg a tabella 3. helyén áll, pontegyenlőséggel a Lazióval. A piros-feketék mérlege 25 mérkőzésen 13 győzelem, 5 döntetlen , és 7 vereség. A Milan utóbbi 5 bajnoki mérkőzéséből négyet megnyert (Milan-Bologna 2-1, Atalanta-Milan 0-1, Milan-Udinese 2-1, Milan-Parma 2-1) míg 1 alkalommal döntetlen született (Cagliari-Milan 1-1).

A piros-feketék szerdán az FC Barcelona csapatát fogadták a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A végeredmény Boateng és Muntari találatával 2-0 lett a hazaiaknak, ami azt jelenti hogy a Milan a vártnál jobb helyzetben várhatja a márciusi visszavágót.

Massimiliano Allegri, a Milan vezetőedzője kijelölte keretét, amelyből sérülés miatt hiányzik Daniele Bonera, Nigel De Jong és Mathieu Flamini, de szintén kimaradt Robinho is. Jó hír viszont a Milan szurkolói számára, hogy a klub januári szerzeménye, Bartosz Salamon végre felgyógyult bokasérüléséből és vasárnap ott lehet a csapattal.

Íme a Milan kerete: Christian ABBIATI, Marco AMELIA, GABRIEL – Ignazio ABATE, Luca ANTONINI, Mattia DE SCIGLIO, Philippe MEXÉS, Bartosz SALAMON, Mario YEPES, Cristian ZACCARDO, Cristian ZAPATA – Massimo AMBROSINI, Kevin-Prince BOATENG, Kevin CONSTANT, Riccardo MONTOLIVO, Sulley MUNTARI, Antonio NOCERINO, Bakaye TRAORÉ – Mario BALOTELLI, Stephan EL SHAARAWY, M’Baye NIANG, Giampaolo PAZZINI.

A La Gazzetta dello Sport olasz napilap weboldala szerint Allegri 4-3-3-mas felállásban küldi pályára játékosait. A kapuban Abbiati kezd. A védelmet De Sciglio, Mexés, Yepes, Constant hármas alkothatja. A középpályán Montolivo, Muntari és Boateng, a támadósorban Niang, Balotelli és El Shaarawy kezdhet.


Íme a Milan várható kezdőcsapata: 4-3-3: Abbiati – De Sciglio, Mexés, Yepes, Constant – Montolivo, Muntari, Boateng – Niang, Balotelli, El Shaarawy.

A két csapat összesen 278 alkalommal találkozott egymással, ezeken 108 Milan és 98 Inter győzelem született, míg 72 alkalommal döntetlen lett a végeredmény. Az eddigi találkozókon a Milan 438, az Inter 411 gólt szerzett.

A mérkőzés játékvezetője Paolo Silvio Mazzoleni lesz. A 38 éves játékvezető 2005. áprilisában debütált a Serie-A-ban, és azóta 97 első osztályú mérkőzést vezetett, de ez lesz az első milánói derbije. Az Internek 6 mérkőzésen fújt, amelyen a mérleg 4 győzelem, 1 döntetlen és 1 vereség. A Milannak 12-szer volt alkalma mérkőzést vezetni, amelyen 6 győzelem, 4 döntetlen és 2 vereség született.

 A bajnokság első felében az Inter 1-0-ra legyőzte a Milant. Érdekesség, hogy az utóbbi 4 derbi Inter győzelemmel zárult. A Milan legutóbb 2011. augusztusában tudott nyerni, az Olasz szuperkupa döntőjében.


forrás: acmilan.hu