Recent comments

Friss Hírek

BL: Milan-Barca: beharangozó


A Milan szerda este 20:45-kor fogadja a San Siróban az FC Barcelona csapatát a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.


A találkozó 20:45-kor kezdődik, a DIGI Sport 1 élőben közvetíti a találkozót. Alább a mérkőzés beharangozóját tekinthetitek meg.

Kezdjük először is szeretett csapatunkkal, a Milannal. A rossoneri látszólag az előző idényekhez képest sokkal könnyebb sorsolást kapott a csoportkörben, a Malága, a Zenit és az Anderlecht volt a csoportellenfél.
A várakozásokkal ellenben a Milan a második továbbjutó helyen végzett.

A Milan mérlege a csoportkörben 2 győzelem, 2 döntetlen és 2 vereség, összesen 8 gyűjtött pont. Az első helyen a Malága végzett 12 ponttal, a harmadik – Európa ligát érő – helyen a Zenit végzett, míg az Anderlecht a maga 5 pontjával búcsúzott a BL 2012/2013-mas kiírásától.

Majd következett a sorsolás, ahogy az előző években, idén is top csapat ellen kellett megküzdeni a továbbjutásért. Tavaly az Arsenalt kaptuk, idén pedig a Barcelona lesz az ellenfél.

A Milan a bajnokságban a 3. helyen áll, megelőzve az Intert és a Laziót. A piros-feketék 13 győzelmet, 5 döntetlent és 7 vereséget könyvelhetnek el 25 mérkőzést követően, valamint 44 gyűjtött pontot.

A goal.com szerint a kapuban Abbiati kezdhet. Allegri sajtótájékoztatóján megerősítette, a védelmet Abate, Zapata, Mexés, Constant négyes alkothatja majd. 

A középpályán Montolivo, Ambrosini, Muntari hármas, a támadósorban pedig Boateng, Pazzini és El Shaarawy kezdhet.

Íme a Milan várható kezdőcsapata: Abbiati – Abate, Zapata, Mexés, Constant – Montolivo, Ambrosini, Muntari – Boateng, Pazzini, El Shaarawy.

A Barcelonát a G-csoportba sorsolták. Az ellenfél a Celtic, a Benfica és a Szpartak Moszkva volt. A spanyol egyesület könnyedén jutott tovább, 13 szerzett ponttal. 

A Barca 4 győzelem mellett 1 döntetlent szerzett, míg 1 alkalommal vereséget szenvedtek. A második helyen a Celtic végzett 10 ponttal, a harmadik a Benfica lett 8 ponttal. A Szpartak 3 ponttal végül búcsúzott a csoportkörtől.

A Barcelona 12 pontos előnnyel vezeti a Spanyol bajnokságot, megelőzve az Atlético Madridot. A Barca 24 bajnoki mérkőzésen 21 alkalommal győzött, emellett 2 döntetlen és 1 vereség fűződik a nevükhez, összesen 80 rúgott, és 27 kapott gól, amely +53-mas gólkülönbséget jelent.


A goal.com szerint Jordi Roura 4-3-3-mas felállásban küldi majd pályára játékosait. 

A kapuban Valdes, a védelemben Dani Alves, Piqué, Puyol, Jordi Alba kezdhet. A három középpályás Xavi, Busquets és Fabregas lesz, míg a támadó szekciót Pedro, Messi és Iniesta alkothatja majd.

Íme a Barcelona várható kezdőcsapata: Valdes – Dani Alves, Piqué, Puyol, Alba – Xavi, Busquets, Fabregas – Pedro, Messi, Iniesta.

A két csapat összesen 15 mérkőzésen találkozott egymással, amelyen 4 Milan és 6 Barcelona győzelem született, míg 5 alkalommal döntetlen született. Ezeken a mérkőzéseken a Milan 19, a Barca 22 gólt jegyzett.
Érdekesség, hogy az utóbbi 7 egymás elleni mérkőzésen veretlen a Barcelona. 

Legutóbb 2004. októberében született Milan győzelem. A két csapat legutóbbi meccsén 3-1-es Barca siker született.

A Milan már 7 mérkőzés óta veretlen a Serie-A-ban, míg a San Siróban az utóbbi 6 mérkőzésen minden sorozatot nézve nem szenvedtek vereséget.
Bojan Krkic, aki jelenleg a Milanban szerepel kölcsönben, korábban 2007 és 2011 között 163 mérkőzésen 41 gólt szerzett a Barcelonában.

A mérkőzés játékvezetője a skót Craig Thomson lesz. 

A 41 éves skót játékvezető 2003 óta nemzetközi bíróként tevékenykedik.

A Bajnokok Ligájában 2007. októberében debütált, és azóta 16 BL találkozót vezetett. A Milannak még nem volt alkalma meccset vezetni, a Barcelonának viszont két mérkőzésen is fújta a sípot, mind a kettőn Barca győzelem született.

A mérkőzésre kedd koraestére minden jegy elfogyott, tehát mindenképp telt ház lesz a San Siróban.

forrás: acmilan.hu