Recent comments

Friss Hírek

Udinében sem szakadt meg a Napoli rossz szériája


Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 26. fordulójában az Udinese hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a Napolival. 


A nápolyi együttes sorozatban ötödik mérkőzésén maradt nyeretlen, és jelenleg hat pont a hátránya a listavezető Juventusszal szemben.

Bár az Udinese az elmúlt öt fordulóban háromszor is vesztesen hagyta el a pályát, és 36 pontot gyűjtve csak a 9. helyen várta a találkozót, hazai formája miatt aggódhatott a Napoli, hiszen fekete-fehérek idén otthon az Inter, a Fiorentina, a Siena és a Torino ellen is nyertek – ráadásul a Hamsíkék a legutóbbi négy fellépésükön nyeretlenek maradtak.

Igencsak bekezdtek a csapatok, a negyedik percre már mindkét kapu veszélyben forgott, előbb Pasquale lövése szállt mellé, majd Mesto beadása után Cavani nem tudta bevenni az Udinese hálóját.  

Amilyen jól indult, olyan hamar ellaposodott az összecsapás, az első komolyabb lehetőségre egészen a 37. percig kellett várni, Hamsík lövésénél azonban helyén volt Padelli.

A félidőben még egy Di Natale helyzetet jegyezhettünk fel, de ballábas lövése jócskán a kapu fölé szállt.  

A második játékrész elején előbb Mesto beadását vágták ki a védők, majd az ellentámadás végén Di Natale blokkolt lövését követően Pereyra lőtt fölé, aztán Cavani kapott labdát a 16-os bal oldalán, egyből a levegőbe felugorva egyből középre adott, az ott érkező Hamsík pedig kapásból a jobb felső sarok mellé lőtt.

A 69. percben Armero verte meg egy az egyben emberét, az alapvonalhoz érkezve azonban pontatlanul adott vissza, így Cavani elől menteni tudtak a védők – ha pontosabb a centerezés, ziccer lett volna. 

A hátralévő időben már ekkora helyzet sem alakult ki, így a csapatok végül 0–0-ra végeztek, a Napoli fontos pontokat hullajtott el, így a Juventus jelenleg hat ponttal vezeti a Serie A-t.


Udinese–Napoli 0–0