Recent comments

Friss Hírek

EL: Kettős győzelemmel jutott tovább az Inter


Az Inter 3–0-ra győzött a CFR Cluj vendégeként, így kettős győzelemmel jutott a legjobb tizenhat csapat közé a labdarúgó Európa-ligában.


Az Inter a Fiorentinától elszenvedett súlyos vereség után és a hétvégi AC Milan elleni milánói derbi előtt utazott Kolozsvárra a visszavágóra, ahol a kétgólos előny ellenére is erős kezdővel (Handanovic – J. Zanetti, Ranocchia, Juan, A. Pereira – Guarín, Cambiasso, Kovacic, Álvarez – Palacio, Cassano) állt fel.

A CFR-ben nem volt ott a keretben a sérült Vass Ádám, akinek januárban kiújult a lábközépcsont-sérülése, és meg kellett műteni.

Mindkét csapat alakított ki helyzeteket, de a gólokat az Inter szerezte. Rodrigo Palacio iramodott meg a 22. percben a jobb oldalon (a lemaradó hazai védelem lest reklamált), középre adott passzából nem volt nehéz dolga Fredy Guarínnak a kapuba továbbítania. A szinte kilátástalan helyzetben kockáztatott a CFR, védő helyett csatárt hozott be, az első játékrész hosszabbításában azonban Guarín tudott duplázni. Mario Felgueiras hibázott nagyot, amikor kiejtette a labdát, amelyre lecsaptak a vendégek, és végül Guarín szerzett újabb gólt. 


A második félidőre visszaesett az iram, valószínűleg a kolozsváriak is belátták, hogy vajmi kevés az esélyük a továbbjutáshoz szükséges öt gól begyötrésére... Andrea Stramaccioni elkezdte lehozni kulcsembereit, míg a Clujnak a szépítés sem jött össze. Ráadásul Camora a kiállítás sorsára jut, miután utolsó emberként szabálytalankodott. A kegyelemdöfést a csereként beállt Marco Benassi adta meg a hajrában, biztosan lépett tovább az Inter.

CFR Cluj (romániai)–Internazionale (olasz) 0–3 (0–2)
G: Guarín (22., 45+3.), Benassi (89.)


K: Camora (80. – CFR)


Továbbjutott: az Internazionale, 5–0-s összesítéssel

forrás: NSO