Recent comments

Friss Hírek

Allegri: Nem leszünk áldozati bárányok!


Massimiliano Allegri, a Milan labdarúgócsapatának vezetőedzője optimistán várja a spanyol bajnoki éllovas Barcelona elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőbeli párharcot.


„Nem leszünk áldozati bárányok, a párharc gól nélküli döntetlenről kezdődik. A pályán fog eldőlni, hogy ki jut tovább – mondta Allegri utalva rá, hogy nem foglalkozik az esélylatolgatásokkal. – Tisztában vagyunk vele, hogy a világ legerősebb csapatával játszunk, de a korábbi években nem teljesítettünk rosszul ellenük.”

„Azzal a meggyőződéssel kell kezdenünk a párharcot, hogy képesek vagyunk továbbjutni. Meg kell teremtenünk a lehetőségét, hogy a negyeddöntőbe juthassunk. Csökkenteni kell a labdabirtoklásukat, így nem tudnak előnyt kovácsolni belőle a támadóharmadban, és lehet néhány lehetőségünk elöl” – adta meg a virtuális receptet a jó eredményhez a szakember.

Az edző reagált arra is, hogy a milánói elnök, Silivo Berlusconi azt javasolta neki, emberfogással vegye ki a játékból a négyszeres aranylabdás Lionel Messit. „Az elnök tanácsait mindig meg kell fogadni. A Milannál eltöltött huszonöt éve után jól ismeri a futballt, és gyakran zseniális ötletei vannak. Ugyanakkor én naponta dolgozok a kerettel, és látom, hogy mi a legmegfelelőbb taktika. Messi veszélyes játékos, akárcsak Iniesta – kivételes labdarúgók. Nagyon figyelnünk kell rájuk, hogy ne tudják érvényre juttatni a tudásukat.”

Stephan El Shaarawy sérülés miatt kihagyta a Milan legutóbbi meccsét a Parma ellen, ám a Barcelona ellen már bevethető lesz. „El Shaarawy jó formában van, és tréningezik, holnap döntök róla, hogy kezdeni fog-e. A védelemben az a tervem, hogy Cristian Zapata és Philippe Mexes fog kezdeni középen, Kevin Constant és Ignazio Abate pedig a széleken. Támadásban három emberünk is lehet elöl, de minden attól függ, hogy a Barcelona hogy áll fel.


Biztos vagyok benne, hogy a felállás megfelelő lesz. Ha szerencsések vagyunk, jó eredményt érhetünk el, aztán ismét gondolkozhatunk a Serie A-n és a derbin” – utalt rá Allegri, hogy a vasárnapi Inter–Milan miatt nehéz hétre számíthatnak.





                                                                                                             forrás: NSO