Recent comments

Friss Hírek

Juve-Fiorentina versenyfutás alakulhat ki nyáron Sánchezért


Bár még a téli mercato is alig ért véget, máris minden a nyári átigazolási időszak körül forog - John Carew esetleges Interbe szerződése csak az egyik a számtalan téma közül, amely körbejár a világsajtóban.


A jelek szerint az olaszokat érintő egyik legnagyobb név a nyáron Alexis Sánchez lehet, a Barcelona 24 éves chilei játékosa, aki két év után térhet vissza a Serie A-ba. 

Kegyeiért két olasz klub is versenghet a hírek szerint.
A szélsőként és csatárként egyaránt bevethető játékos 2011-ben hagyta el az Udinesét igencsak borsos összegért, hogy a BL-címvédőhöz szerződjön a katalán fővárosba. 

Már azon a nyáron sokszor emlegették őt egy lapon a Juvéval, akik Agüero, Rossi és Sánchez után végül Mirko Vucinicet szerezték meg. Sánchez pedig a Barcába szerződött, ahol első évében csak bajnoki ezüstig és BL-elődöntőig jutott. 

Idén bár magabiztosan vezetik a La Ligát, a BL-ben a Milannak köszönhetően rosszul áll a szénájuk, Sánchez pedig finoman szólva sincs jó formában: mindössze egy bajnoki gólt jegyez ebben a szezonban (tavaly 12-ig jutott).

Sánchezt és a Juventus néhány héttel ezelőtt újra elkezdték együtt emlegetni. A katalánok minden valószínűség szerint különösebb szívfájdalom nélkül megválnának tőle, főleg akkor, ha a nyáron valóban sikerül megszerezniük Neymart - ez pedig egyre valószínűbb. 

Jelentések szerint 18 millió €-t kérnének a chileiért, amit a Juventus is elfogadható árnak talál.

Mai jelentések szerint azonban a Juve mellett a Fiorentina is beszállhat a versenyfutásba. Közismert tény, hogy Roberto Baggio óta minden egyes ilyen csatározás kiemelt figyelmet élvez, elég, ha csak a nyári Berbatov-, vagy éppen Jovetic-sagákra gondolunk.

Pikáns lenne tehát, ha nyáron valóban egymásnak feszülne a két klub a 24 éves játékosért.

Sáncheznek egyébként mindkét csapatban vannak honfitársai, akik megpróbálhatják magukhoz csábítani: a Zebráknál Arturo Vidal és Mauricio Isla, míg a Violáknál David Pizarro és Matias Fernandez (utóbbi chilei születésű, de argentin) erősítik a dél-amerikai ország kontingensét.


forrás: azzurri.co.hu