Recent comments

Friss Hírek

Mazzarri: Jobb eredményre számítottam


A Napoli edzője Walter Mazzarri a Viktoria Plzen elleni 2-0-ra elvesztett Európa Liga meccs után elismerte többet várt csapatától, de hozzátette: előnyükre válhat, hogy innentől kezdve csak a bajnokságra kell koncentrálniuk. 

A Partenopei az első mérkőzésen 3-0-s vereséget szenvedett hazai pályán, majd a 2-0-s idegenbeli vereség azt jelentette, hogy 5-0-s gólkülönbséggel a cseh csapat jutott be az Európa liga legjobb 16 csapata közé.

„Őszintén szólva többet vártam a ma estétől, még ha nehéz is volt a helyzetünk az első mérkőzés után.” mondta Mazzarri a Sky Sport Italiának.

„Szükségünk lett volna egy korai gólra, egy kis szerencsére, hogy nyomást gyakoroljunk rájuk az ellenfélre. Azonban a cseh csapatnak az első meccs eredményének tudatában sikerült kényelmesen játszania és irányítani a meccset. Ahogy múlt az idő, egyre inkább szétestünk.”

A taktikus sokakat meglepett, amikor a 4-3-3-as játékrendszert választotta a tőlük megszokott 3-5-2-es felállás helyett, és később el is ismerte, hogy ez nem vált be.

„A mai meccs is csak megerősíttet, hogy haladunk kell azon az úton, amin eddig, az elmúlt három évben több nagy sikert is elértünk így, szóval nem kell változtatnunk a játékrendszerünkön, hacsak nem a meccs menete kívánja azt meg.”

A Napoli Scudetto vetélytársai –Inter, Lazio, Juventus, Milan- jól szerepelnek az európai porondon, így ez a nápolyiak előnyére is válhat a bajnoki címért folytatott harcban.

„Ezt természetesen nem hátrány számunkra, de ha meg akarjuk tartani a pozíciónkat fizikálisan és mentálisan is a legjobb formában kell lennünk.”

forrás: olaszfoci.hu