Recent comments

Friss Hírek

A meccs DVD-jét kötelező lenne levetíteni a kezdő edzők számára - lapszemle

Szerda este egy ritkán látott fegyelmezett és remekül megszervezett védekezésnek (is) köszönhetően a Milan legyőzte a Barcelonát. 

Hiába birtokolta sokkal többet a labdát a katalán csapat, Abbiati kapusnak szinte védenivalója sem volt. Az olasz sajtó Massimiliano Allegrit dicséri, aki valóban fantasztikus taktikát dolgozott ki a mérkőzésre.

A március 12-i visszavágót Boateng és Muntari góljainak köszönhetően a vörös-feketék kétgólos előnyből várhatják.

„Egy felejthetetlen este a San Siróban” (La Repubblica). „Az ördögök a paradicsomban érezhetik magukat” (La Gazzetta dello Sport). „A Milan megleckéztette a Barcát” (Corriere dello Sport). Néhány sokatmondó cím, melyek pár perccel a Milan-Barcelona mérkőzés lefújását követően jelentek meg a sporttal foglalkozó olasz internetes oldalakon. Szerda este a Milan rendkívül okos, és taktikus játékkal győzte le a világ talán legjobb csapatát, így a sportsajtó nem véletlenül volt „elájulva” Massimiliano Allegri együttesének teljesítményétől.

„Álomszerű volt a Milan” - írta csütörtöki címlapján a La Gazzetta dello Sport. A legnagyobb példányszámú olasz sportújság a találkozó első gólját szerző Kevin-Prince Boatenget választotta a mezőny legjobbjának, de a Barcelona ellen tökéletes taktikát kidolgozó Allegri, és a középpályán óriási munkát végző Massimo Ambrosini-Riccardo Montolivo kettős is kiváló kritikát kapott. Jól jellemzi a Barcelona meddő mezőnyfölényét, hogy a Gazzetta nem tudta osztályozni Abbiati kapust.

„Meravigliosi” vagyis „Csodálatosak” - olvashattuk a Milant dicsérő címet a Tuttosport csütörtöki első oldalán. Ahogy azt megszokhattuk, a torinói sportújság megint a Juventusnak szentelte a legnagyobb helyet a címlapján. Ezúttal egy Claudio Marchisióval készült interjú szorította háttérbe a vörös-feketék fantasztikus győzelmét. A Milan egyébként kilenc idei tétmérkőzéséből csak egyet veszített el, legutóbb január 9-én a Juve otthonában kapott ki az Olasz Kupában.

Zárásként jöjjön a Gazzetta rövid értékelése a Rossinerikről, akik megmutatták, hogyan kell játszani a Barcelona ellen. „Ennél tökéletesebben, a területeket mindig és mindenhol lezárva nem is lehetett volna védekezni. Egyszerűen nem ért semmit a Barcelona labdabirtoklása. A Milan védekezett, és csak várta a lehetőséget egy gyors támadásvezetésre. Ennek a meccsnek a DVD-jét kötelező lenne levetíteni a kezdő edzők számára. A cím ez lehetne: Hogyan kell megfojtani a világ legjobb csapatának támadójátékát”.

forrás: hatharom.hu