Recent comments

Friss Hírek

Stramaccioni: Megfizettünk a kupaszereplésért


Háromgólos (4–1) vereséget szenvedett az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 25. fordulójában az Internazionale a Fiorentina vendégeként. 


Andrea Stramaccioni, a milánóiak vezetőedzője részben magára vállalta a felelősséget, részben viszont az Európa-ligában való részvétellel magyarázta a kudarcot.

„Egy nagyon fáradt és emiatt bajban lévő Intert láttam Firenzében – mondta a vereség után Stramaccioni. – Ezen az estén az Inter önmagához képest túl rossz volt ahhoz, hogy nyerhessen. A szezonban egyetlen ilyen mérkőzésre emlékszem, mint ez, a Milan 4–2-es római vereségére. 

Megfizettünk a kupaszereplésért, mert többet kivett belőlünk, mint gondoltam. És talán én is hibáztam, hogy az összeállításnál ezt nem vettem figyelembe. Nem hiba, viszont tény: az Európa-liga-meccsek után minden bajnokin fáradtak vagyunk.”

A szakember a statisztikát hívta segítségül: 11 El-mérkőzést játszott már a szezonban az Inter, többségét a bajnoki meccsekkel párhuzamosan. A Serie A-ban ötödik helyen álló milánóiak nyolcadik vereségüket szenvedték el a bajnokságban, s az ötödiket El-mérkőzést követő hétvégén. Így jártak pórul otthon a Roma (3–1), a Siena (2–0), majd idegenben az Atalanta (3–2), a Parma (1–0) és most a Fiorentina (4–1) ellen.

Ha ebből indulunk ki, akkor hét végén a milánói derbin komoly gondjai lesznek az Internek. Hiszen csütörtökön nem egyszerűen El-meccs vár rá, hanem még utaznia is kell a kolozsvári visszavágóra. Hogy aztán vasárnap ezért milyen árat kell majd fizetniük, az az AC Milan elleni bajnokin derül ki.

Utóbbi szerdán letudja soros kupameccsét, igaz a BL-ben lép színpadra, ráadásul a spanyol Barcelona ellen, de a nyolcaddöntő első találkozóját legalább hazai pályán tudhatja le.

forrás: NSO