Recent comments

Friss Hírek

Milan: Komoly hiányzók a Parma ellen


A Milan péntek este hazai pályán fogadja a Parmát, a Serie-A 25. fordulójának nyitómérkőzésén.



A piros-feketék ma este 20:45-kor lép pályára a Parma ellen a San Siro stadionban. A Milan kérésének eleget téve a mérkőzést a jövő hét szerdai Milan-FC Barcelona Bajnokok Ligája találkozó miatt rendezik meg hamarabb.

A Milan a Cagliari elleni döntetlen következtében visszacsúszott a tabella 5. helyére. A negyedik helyezett Intertől 2, a harmadik Laziótól 3 pontra van lemaradva a rossoneri. 

A Milan utóbbi 5 bajnokiján veretlen maradt, hármat megnyert, míg kétszer döntetlen lett a végeredmény. A piros-feketék mérlege 12 győzelem, 5 döntetlen és 7 vereség, továbbá 41 pontot gyűjtöttek 24 mérkőzés alatt.

Massimiliano Allegri, a csapat vezetőedzője kijelölte keretét, amelyben nem szerepel Marco Amelia, Daniele Bonera, Bartosz Salamon, Nigel De Jong, Robinho és El Shaarawy neve. Massimo Ambrosini eltiltását tölti.

Íme a Milan kerete: Abbiati, Gabriel, Petkovic – Abate, De Sciglio, Mexés, Yepes, Zaccardo, Zapata – Boateng, Constant, Flamini, Montolivo, Muntari, Nocerino, Traoré – Balotelli, Niang, Bojan, Pazzini.

A gazzetta.it szerint a kapuban Abbiati, a védelemben Abate, Zaccardo, Zapata, Constant négyes kezdhet. A középpályát Flamini, Montolivo és Muntari alkothatja, míg a három támadó Niang, Balotelli és Krkic lesznek. El Shaarawy elővigyázatosság szempontjából nem lép pályára a mérkőzésen. Ugyanakkor Pazzini készen áll a játékra.


A Milan várható kezdőcsapata: 4-3-3: Abbiati – Abate, Zaccardo, Zapata, Constant – Flamini, Montolivo, Muntari – Niang, Balotelli, Bojan.

A piros-feketék húzóembere mindenképp Stephan El Shaarawy, aki a második a Serie-A Góllövőlistáján 15 góllal. Mindenképp említésre méltó Mario Balotelli neve is, aki összesen két Milan mérkőzésén 3 gólt szerzett.
A Parma a tabella 10. helyén áll 32 ponttal, valamint 8 győzelemmel, 8 döntetlennel és 8 vereséggel. A parmaiak az utóbbi 5 bajnoki mérkőzésükön nem tudtak nyerni, háromszor döntetleneztek – beleértve a Juventus elleni 1-1-et is – és kétszer vereséget szenvedtek.

A Parma csapatában nem áll Roberto Donadoni rendelkezésére Mariga, Santacroce, Galloppa, Mirante illetve Nessuno. A Milanból kölcsönben levő Strasser, és a korábbi Milan játékos, Mesbah is a keret tagja.

Íme a Parma kerete: Bajza, De Angelis, Pavarini – Benalouane, Coda, Lucarelli, Mesbah, Paletta, Rosi – Ampuero, Gobbi, Marchionni, Morrone, Ninis, Parolo, Strasser, Valdes – Amauri, Belfodil, Biabiany, Palladino, Sansone.

A gazzetta.it szerint Donadoni 4-3-3-mas felállásban küldi majd pályára játékosait. A kapuban Pavarini kezdhet, a védelmet Rosi, Paletta, Lucarelli, Gobbi alkothatja. A középpályán Marchionni, Valdes, Parolo hármas szerepel majd, a támadók pedig Biabiany, Belfodil és Sansone lesznek.

Íme a Parma várható kezdőcsapata: 4-3-3: Pavarini – Rosi, Paletta, Lucarelli, Gobbi – Marchionni, Valdes, Parolo – Biabiany, Belfodil, Sansone.

A Parma legeredményesebb játékosa Belfodil, aki 7 bajnoki gólnál jár. Őt követi Amauri a maga 5 találatával.

A két csapat összesen 59 alkalommal találkozott egymással, amelyen 29 Milan és 13 Parma győzelem született, míg 17-szer döntetlen lett az eredmény. Ezeken a Milan 84, a Parma 55 találatot jegyzett.

A két csapat legutóbbi mérkőzése 1-1-es döntetlennel zárult. A Parma legutóbb 2010-ben győzte le a Milant, akkor 1-0-ra, azelőtt viszont utoljára 2003-ban.

Mérkőzés játékvezetője Davide Massa lesz. A két asszisztens Walter Giachero és Alessandro Petrella lesz. A 32 éves Massa két évvel ezelőtt debütált a Serie-A-ban, és azóta 16 bajnoki mérkőzést vezetett. 

A Milannak még nem volt alkalma mérkőzést vezetni, a Parmának pedig négy találkozón fújta a sípot, amelyen a mérleg 1 győzelem, 1 döntetlen és két vereség.

Tv: Sportklub 20.45


forrás: acmilan.hu