Recent comments

Friss Hírek

Mihajlovics: Jovetics az egyik legjobb, de mostanában csak szenved


A tegnapi Roma – Juventus (1-0) rangadó után vasárnapra is jutott egy igazi derby az olasz labdarúgó-bajnokság 25. fordulójából, nevezetesen a Fiorentina – Inter összecsapás. 


A két hullámzó teljesítményt nyújtó gárda randevúja előtt a Violák korábbi mestere, egyben a Nerazzurri egykori középpályása, Sinisa Mihajlovics adott egy hosszabb lélegzetvételű interjút a Gazzetta Dello Sportnak.
Jelenleg a szerb nemzeti válogatottat irányító Mihajlovics elsőként korábbi játékosa, Stevan Jovetics jelenlegi formájára tért ki.

„Véleményem szerint Jovetics az egyik legjobb labdarúgó a Serie A-ban, habár mostanában nem a legjobb tudása szerint teljesít. A munkám már nem köt Firenzéhez, így nem is tudom biztosan, hogy mi lehet a probléma, de nyilvánvaló, hogy valami miatt szenved Jojo, és ha nem változik a helyzet, a szezon végén elhagyhatja az olasz ligát. Jovetics egy érzékeny srác, tudni kell kezelni. Mint minden bajnoknál, úgy vele is éreztetni kell, hogy ő egy fontos láncszem.”

Az esti rangadón Jovetics (Fiorentina) mellett két szerb labdarúgó, nevezetesen Adem Ljajics (Fiorentina) és Zdravko Kuzmanovics (Inter), valamint egy horvát titán, Mateo Kovacsics (Inter), és a szlovén válogatott kapuvédő, Samir Handanovics (Inter) is főszerephez juthat.

„Örülök, hogy ilyen sok szláv játékos tagja lehet a Serie A két legjobb együttesének, függetlenül attól, hogy szerb, horvát, szlovén, vagy épp montenegrói nemzetiségű. Amikor Olaszországba szerződtem, akkor is sok szláv labdarúgó játszott a ligában, nem sokkal később azonban el kezdett csökkenni a számuk, de örömmel tapasztalom, hogy az utóbbi időben újfent „divattá váltak” a balkán játékosok. Végtére is, ezek az országok mindig is rengeteg tehetséges labdarúgót termeltek ki.”

Végezetül a szerb legenda kitért az Inter nyári nagy szerzeményére, az ifjú Mateo Kovacsics játékára is.

„Láttam Kovacsics játékát a Kolozsvár elleni Európa Liga találkozón, és meg kell mondjam, lenyűgözött. Ő egy nagyszerű karakter, remek technikával megáldott harcos, aki kiválóan lát a pályán. Abszolút megértem, miért fizetett érte az Inter több, mint 10 millió eurót, noha még csak 18 éves.” – nyilatkozta Sinisa Mihajlovics.

forrás: azzurri.co.hu