Recent comments

Friss Hírek

Gattuso a Milan-Barcáról és PlayStation-Messiről


Az AC Milan korábbi középpályása, a jelenleg a svájci Siont erősítő Gennaro Gattuso szerint a piros-feketéknek van esélyük a Barcelona ellen, de hozzátette azt is, hogy Lionel Messi más bolygóról való.


A Milan és a Barcelona szerdán a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán a San Siróban csap össze. Bár a párharc favoritja a katalán klub, Gattuso szerint a piros-feketék sem esélytelenek.

„A futballban sosem lehet tudni, a Barcelona elvileg sokkal erősebb, de a pályán bármi megtörténhet” – mondta Vanczák Vilmos csapattársa, aki kitért az ellenfél legveszélyesebb játékosára is.

„Hogy Messi lenne-e a világ legjobbja? Igen. Cristiano Ronaldo is hihetetlen játékos, de Messi másik bolygóról való. Egy játékos, aki 90 gólt szerez egy évben, nem lehet igazi. Messi a PlayStationből jött, és amikor őt nézem olyan, mintha ő játszana a többiekkel. Gyorsabb és jobb, mint a többiek, és akkor szerez gólt, amikor akar.”

A piros-feketék nyáron új korszakot kezdtek, és a fiatalítás mellett tették le voksukat.

„Jelenleg nagy a különbség a Milan és a Barcelona között. A Barca a világ legjobb csapata, az az együttes, amelyet mindenki le akar győzni. Óriási átváltozáson mentek keresztül mire elértek idáig, és most már mindenki őket akarja másolni, az ő játékukat, az ő utánpótlásukat. Minden Cruyff-fal kezdődött és mostanra lett tökéletes.”

„Hogy a Milan ebbe az irányba halad? Igen, ez a követendő irány egy olyan csapat esetén, amelynek nincs pénze. Ugyanakkor az utánpótlás felállítása nem egy nap alatt megy végbe, ez időbe telik, és türelemre van hozzá szükség – mint ahogy ez a Barcánál is megvolt.”

„Emlékszem, amikor 2000-ben 2–0-ra nyertünk Barcelonában, a csapat szurkolói kifogásolták, hogy a csapat nem tudja felvenni a versenyt a Real Madriddal. Mára ez a helyzet megfordult. Ez van most a Milannál is.

25 sikeres év után 2-3 évet várni kell, mire ismét az élre kerül” – vélekedett Gattuso.

forrás: NSO