Recent comments

Friss Hírek

EL: Hazai pályán égett a Napoli


Az Európa-ligában a 16 közé jutásért rendezett kör első mérkőzésén a Napoli hatalmas meglepetésre 3–0-s vereséget szenvedett hazai pályán a Viktoria Plzentől.


Ugyan Walter Mazzarri, a Napoli edzője Hugo Campagnarót és Paolo Cannavarót is pihentette, a támadósorból nem spórolt a nagy nevekkel, hiszen Goran Pandev és Edinson Cavani is kezdett. Majd jött a folytatásban Marek Hamsík és Manuele Calaio is, s ha hozzátesszük, hogy előbbi kettő maradt, abból már sejteni lehet, hogy nem épp a Napoli szája íze szerint alakult a találkozó.

A Mazzarri-csapat uralta a meccs elejét, játékosai a kapu előtt általában nem is hoztak jó döntést, a Plzen váratlanul szerzett vezetést a 28. percben, amikor röviden szabadított fel a hazai védelem, Vladimír Darida pedig nagy gólt ragasztott a kapuba.

Szünetben érkezett a már említett Hamsík, majd nem sokkal később Calaio, végül Gökhan Inler is, ám hiába irányította a meccset a hazai gárda, a 16-os elé felhúzott kettős védősorral nem tudott mit kezdeni, amikor pedig valahogy elverekedte magát a kapu elé, nem sikerült semmi.

Sőt a feketeleves csak ezután jött: a 79. percben egy bal oldali beadást követően Frantisek Rajtoral kihasználta Juan Zúniga hibáját, és ismét bevette Morgan De Sanctis kapuját. A tehetetlen Napoli a 90. percben pedig harmadik alkalommal is kapitulált: Stanislav Tecl ugyan lesen állt, ám Martin Fillo labdája után elengedte az asszisztens, a csatár pedig a bal alsó sarokba továbbított. 


A Plzen négy kapura lövéséből hármat gólra váltott, és óriási meglepetésre 3–0-ra nyert Nápolyban.

Napoli (olasz)–Plzen (cseh) 0–3 (0–1)
gólszerzők: Darida (28.), Rajtoral (79.), Tecl (90.)


forrás: NSO