Recent comments

Friss Hírek

Az Inter legyőzte a Chievót, ezzel megelőzte a Milant


Hazai győzelemmel zárult az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 24. fordulója: az Internazionale 3–1-re győzött a Chievo ellen a vasárnapi záró mérkőzésen, ezzel megelőzte az AC Milant és feljött a tabella negyedik helyére. 


Az Inter legutóbbi hét bajnokijából csupán egyet nyert meg, de a Chievo egyik kedvenc „áldozata”: a veronaiak rendre kikapnak a milánói fekete-kékektől.

Az eltiltott Guarínt és Chivut nélkülöző Inter mázlis góllal szerzett vezetést mindössze másfél perc után: egy szöglet után a sarokban várakozó Antonio Cassanóhoz került a labda, a támadó erőből középre lőtt, Christian Puggioni, a Chievo kapusa pedig (jobb szó híján) bebénázta a kísérletet saját kapujába.

A Chievo Francesco Acerbi fejesével elrontott egy egyenlítési esélyt, de másodszorra már büntette az Inter-védelem kihagyását: Bostjan Jokic megpattanó beadásából Luca Rigoni talált be a 21. percben.

Az Inter Andrea Ranocchia fejesével öt perccel később visszavette a vezetést, majd elrontott egy, három az egyben vezetett kontrát. A ziccert kihagyó Walter Gargano később még a lécet is megdöngette, így a szünetben 2–1-es Inter-vezetést regisztrálhattak a krónikások.

A szünet után Diego Milito gyorsan megszerezte szezonbeli kilencedik bajnoki gólját – az elsőt december eleje óta, egyben a 60. Serie A-találatát az Internazionale mezében –, így aztán az Inter-drukkerek lényegesen nyugodtabban szemlélhették a történéseket. Palacio nagy helyzetben kinézte magának a jobb fölsőt, de nem találta el, Ricky Álvarez is ziccert rontott, viszont ez is belefért – a Chievón nem igazán látszott, hogy még hisz a pontszerzésben. 

A 78. percben előbb Nagatomo, aztán Palacio püfölte a labdát a kapusba, a hajrában már egyik csapat sem erőltette meg túlzottan magát – az Inter három nyeretlen bajnoki után most begyűjtötte a három pontot, és feljött a negyedik helyre, megelőzve a Milant. 

A következő két hétben viszont húzós program vár a Stramaccioni-legénységre – a kolozsváriak elleni Európa-liga-mérkőzések ékelődnek be a Fiorentina és a Milan elleni rangadók közé.

Ez a meccs önbizalomszerzésre (visszaszerzésre?) azonban jó volt a kemény sorozat előtt.

Internazionale–Chievo 3–1 (Cassano 2., Ranocchia 26., D. Milito 50., ill. Rigoni 21.) 


forrás: NSO