Recent comments

Friss Hírek

Andreazzoli: A Curva Sud sokat segített


Andreazzoli elmondta, a Roma azért melegített be a meccs előtt a Curva Sud előtt, hogy erőt merítsen és a kanyar segítségével legyőzze a Juventust.


"Mindig a játékosoké az érdem. A klub mindig közel próbált lenni hozzájuk és minden tőlünk telhetőt megtettünk, hogy biztosítottuk őket afelől, mennyire fontosak a klubnak."- kezdte Andreazzoli.

"Kétségkívül nem játszottunk valami jól eddig, de szerettünk volna a szurkolók lelkesedéséből meríteni és ezért melegítettünk a Curva Sud előtt. A közönség nagylelkű volt és sokat segítettek abban, hogy megszabaduljunk egyes rossz szellemektől."

"Ez már régebben is előfordult, elmondtam a stábnak és Zago elsőkézből megerősítette, így nem volt mit vesztenünk. Nem tettük azt meg eddig, amit megérdemeltek a szurkolók és kicsit tartottunk attól, hogy a visszájára fordul a dolog, de mondtam a srácoknak, hogy emelt fővel menjenek oda, mert a Curva Sud nem hagy cserben minket."

"Egyfajta biztonságot és magabiztosságot adott nekünk és hozzájárult ahhoz, hogy a Juventusszal felvegyük a harcot erővel, energiával, szervezettséggel és a játékosok egyéniségével. Mindent megtettünk, hogy magabiztosak legyünk, szívünket és lelkünket beleadtuk."

Andreazzoli jót mosolygott azon, hogy míg a mérkőzés beharangozója ment, az öltözőben jól hallhatóan énekelté a 'Noi siamo la Roma'-t, azaz a 'Mi vagyunk a Roma'-t.

"Ez a szólam mindenhol hallható volt, vízhangzott az egész központban, nem csak az öltözőben. A klub mindent megtett a szervezéssel, tervezéssel, hogy minél magasabb hőfokot érjen el a stadionban."

A mérkőzés egyetlen gólját Francesco Totti szerezte, aki egy lepattanó labdát vágott be Buffon hálójába. A mérések szerint 113km/h sebességgel száguldott a labda.

"Totti erre mindig képes volt, bármikor. Öröm volt nézni, amikor elérte a 100. gólját is."

"Hogy ez-e életem legszebb estéje? Nem, a család mindenekelőtt. Ami a focit illeti, évek óta edzősködöm minden szinten, de most kaptam lehetőséget arra, hogy a Roma edzője legyek. Ma este olyan csapattal néztünk szembe, amelyiket nagyon sokra tartom és elismerem Antonio Conte munkáját, ezért hatalmas elégtétel legyőzni egy ilyen Juventust."

"A Sampdoria ellen 3-5-2-t játszottunk, de a taktikai elképzelésem mindig az adott helyzettől függ. Lamela és Totti feladata Pirlo zavarása volt, hogy ne tudjon osztogatni, mert számomra úgy tűnt, felesleges egy embert ráállítani, hogy fogja végig." 


forrás: asroma.hu