Recent comments

Friss Hírek

PRANDELLI: Nem kudarc a döntetlen

Az olasz válogatott újabb felkészülési meccset vívott a világbajnoki szereplés előtt: a Luxemburggal játszott 1-1-s döntetlen mindenféleképpen csalódás az olaszok részéről, ám a szövetségi kapitány nem kudarcként fogja fel az elmaradt győzelmet.


Pedig a világranglista 112. helyén álló Luxemburg ellen valószínűleg az “éles” csapatát rakta fel Prandelli, hiszen nem igazán volt meglepetés a kezdőcsapat összeállítását illetően.

” Ez a teszt abszolút nem egy kudarc volt.” – kezdte értékelését a szövetségi kapitány.

” Próbáltuk azokat a szituációkat kivitelezni, amiket az edzésen gyakoroltunk, azonban a befejezéseknél sokkal jobbnak kell lennünk. Egyértelmű, jobban kell teljesítenünk a jövőben, de nem fogjuk fel kudarcként a döntetlent. Kevés meccset játszottunk együtt, így tudtuk, hogy nem fogunk brillírozni. A meccs előtti napig keményen dolgoztunk, tudatosan dolgozunk, és egy jó világbajnokságra készülünk. ”

A kapitány kitért Riccardo Montolivo hiányára is:

“Világos, hogy aki évek óta velünk van, annak a hiányát megérezzük. Ma mást kellett értékelnünk, vizsgálnunk, mint például Candreva pozícióját, ott láttam érdekes dolgokat. Balotelli jobb lenne Cassanoval együtt a pályán? Mariónak volt két helyzete is az első félidőben,  egyértelmű, hogy Cassanóval jobban megy neki, hiszen elöl is minőségi társa van. A bekapott gólunk? Teljesen elrontottuk a védekezést a szögletnél, ezt pedig kihasználta Luxemburg. ” – nyilatkozta Prandelli.


forrás: azzurri.co.hu