Recent comments

Friss Hírek

AZZURRI: Arcpirító, döntetlen Luxemburggal

Olaszország nagy meglepetésre tovább nyújtotta nyeretlenségi sorozatát a labdarúgó-világbajnokság előtt, 1–1-re végzett hazai pályán Luxemburggal. 


A találkozó előtt hat meccse – öt döntetlen, egy vereség –, 2013 szeptembere óta nyeretlen olasz válogatott Luxemburg ellen próbált önbizalmat meríteni a világbajnokságra, és hamar meg is szerezte a vezetést Claudio Marchisio révén, Mario Balotelli szép, löbbölt előkészítését követően. 

Balotelli ezt követően bőkezűen pazarolta el a helyzeteket, a nagy labdabirtoklási fölényben játszó olaszok pedig a szünetig nem tudtak ismét betalálni. Pedig még Andrea Pirlo is elsütött egy „védjegyes” szabadrúgást…

Balotelli és Candreva a fordulás után folytatta a helyzetkihagyást, előbbi a lécet is eltalálta – Cesare Prandelli pedig bevetette Antonio Cassanót, csapata támadójátékát élénkítendő. Élénkítés ide, élénkítés oda, a 85. percben lecsapott Luxemburg, Maxime Chanot egy szöglet után remek fejessel egyenlített. 

Az olaszok ezt követően hiába hajráztak, nem tudták kicsikarni a győzelmet – pocsék eredménnyel búcsúztak a hazai közönségtől, tovább nyújtva nyeretlenségi sorozatukat.

OLASZORSZÁG–LUXEMBURG 1–1 (1–0)

Olaszország: Buffon – Abate, Bonucci (Ranocchia, 79.), Chiellini, De Sciglio – Candreva (Insigne, 78.), Verratti (Cassano, 54.), D. De Rossi, Pirlo (Aquilani, 72.), Marchisio (Parolo, 85.) – Balotelli (Cerci, 78.)

Gólszerző: Marchisio (9.), ill. Chanot (85.)


forrás: NSO