Recent comments

Friss Hírek

PRANDELLI: Megvan a kellő optimizmus

Megtartotta mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját Cesare Prandelli, az olasz válogatott szövetségi kapitánya. 


Prandelli mester optimistán várja a találkozót és a tornát is, annak ellenére, hogy csapatának számos nehézséggel kell szembenéznie.

A város klímája brutális, ugyanis a 30 fok feletti hőséghez nagyjából 80%-os páratartalom társul majd a világ legnagyobb esőerdejének közepén. Prandelli ugyanakkor megfelelőnek találta a pályát.

“A pálya állapotát mindenki kritikusnak írta le, a valóság viszont az, hogy megfelelőnek tűnik.” – kezdte nyilatkozatát Prandelli.

“Egyelőre kétségeim vannak a kezdőcsapatot illetően, de ez sokkal jobb, mint ha már napokkal előre tudnám az összeállítást. A játékosoknak érezniük kell, hogy a végsőkig meg kell küzdeniük a helyükért, mert csak akkor adhatnak ki magukból mindent. Semmilyen előnyt nem adhatunk Angliának.”

“Az, hogy ilyen nehéz csoportban vagyunk, lehetőséget biztosít arra, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból már a torna elején. Anglia ellen a titkos fegyverünk a csapategység lehet, ami jelenleg fantasztikus.”

A barátságos meccsek, főleg a Luxemburg elleni döntetlen után sokan kritizálták a válogatottat és negatívan festették le a Vb-esélyeiket.

“Ez a csapat nyomás alatt tud igazán jól teljesíteni, amikor nagyon kell, akkor hozzuk ki a legjobbat magunkból. A csapatunkban több tapasztalt játékos is van, ráadásul néhányan közülük már nyertek is Világbajnokságot, ők nagyon sokat segítenek a fiatalabbaknak. Ismétlem, a csapategység lehet a legnagyobb fegyverünk Anglia ellen. Mindannyian készen állunk.”

Angliától sokan idén is csalódást keltő szereplést várnak, ugyanakkor Prandelli óvatosan közelíti meg az első ellenfelet.

“Az utóbbi időben sikerült olyan játékosokat találniuk, akik rendelkeznek a megfelelő technikai képzettséggel és a megfelelő fantáziával is. Négy támadó szellemű játékossal játszanak, akik képesek lehetnek bármikor ütemet váltani a meccs közben. Ez a Világbajnokság, mindenki nyerni akar. Mi is felkészültünk a versenyre. Tudjuk, hogy szenvedni és küzdeni kell a sikerért, de nincsenek félelmeink. A Vb első meccsei fontos jelet küldtek mindenkinek: sok gól lesz ezen a tornán!”

“Optimisták vagyunk, mert nagyon jól dolgoztunk az elmúlt hetekben. Megvan a kellő optimizmus, mert biztos vagyok benne, hogy azt a csapatot fogjuk ma látni a pályán, amelyik pontosan tudja, hogyan lehet megverni az angolokat. Arra törekszünk majd, hogy uraljuk a játékot a középpályán.”

Aggodalomra adhat okot Gigi Buffon sérülése is: a világklasszis kapus a meccs előtti utolsó edzést bokasérülés miatt idő előtt befejezte, egyelőre nem tudni, hogy vállalni tudja-e a játékot, vagy Sirigunak kell beugrania a helyére.

“Buffon hamarabb befejezte az edzést, mert kisebb rándulást érzett a bokájában. Még nem tudom, hogy mi lesz vele, de optimista vagyok – mindenesetre ha nem tud játszani, van még két remek kapusom.”

forrás: azzurri.co.hu