Recent comments

Friss Hírek

PIRLO: A nemzeti csapat nem Pirlo-függő

Olaszország elmúlt tíz esztendőben elért sikereihez Andrea Pirlo kreativitása és elszántsága nagyban hozzájárult.


„A nemzeti csapat nem Pirlo-függő” – mondta a 35 esztendős középpályás. „A végső siker eléréséhez mindenkire szükség van. Célunk természetesen a győzelem, be akarunk jutni a döntőbe. Versenyképes csapatunk van és mindent meg fogunk tenni a torna megnyerése érdekében. Sohasem csak a részvétel érdekelt, hanem a végső siker.”

„Szeretek szabadrúgásból gólokat szerezni” – mondta Pirlo egyik legnagyobb erősségéről, a pontrúgásokról. „Fiatal korom óta ezt teszem és remélem, még sokáig fogom. Anglia jó csapat, amely sokat fejlődött az elmúlt időszakban, ezzel tisztában vagyunk. Rengeteg fiatal játékosuk van, akik gyorsak. Óvatosnak kell lennünk. Mi azonban tudjuk, hogyan szálljunk szembe velük. Olaszország mindig nagy mérkőzéseket vívott Angliával és biztos vagyok benne, hogy mi is nagy csatát vívunk majd.”

Pirlo Olaszország taktikai hadrendjének változásáról is beszélt: 

„Új formációt próbáltunk ki, egy védekező középpályással és két irányítóval. Tetszett és bízunk ennek eredményességében. Nem abban a szerepkörben futballozom, amelyben fiatalabb koromban. Teljesen máshol. Most sokkal inkább a középpályások rotálása megy, miközben több mozgásra van szükség a helyteremtés érdekében.”

Pirlo nemrégiben hosszabbította meg két évvel jelenlegi szerződését:

„Elégedett vagyok a kétéves szerződéshosszabbítással. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani a Juvénak és remélem, folytatni tudjuk jelenlegi sikerszériánkat. Remélem, a jövőben is meg tudom ismételni az elmúlt két évben nyújtott teljesítményemet.”

forrás: juventushungary.hu