Recent comments

Friss Hírek

U21: Anglia ellen kezd az olasz válogatott az EB-n

Az U21-es olasz válogatott ma este 20:30 órakor, Anglia ellen kezdi meg szereplését az izraeli Eb-n. 


A talján fiatalok a britek mellett Norvégiával és Izraellel szerepelnek egy csoportban, míg a másik kvartettben Németország, Spanyolország, Hollandia és Oroszország méri össze erejét. A döntőre június 18-án, Jeruzsálemben kerül sor. 

Az Azzurrini nem mellesleg az U21-es Európa bajnokságok történetének legeredményesebb válogatottja, miután eddig ötször hódította el az Eb-trófeát. A torna kezdete előtt többek között Luca Caldirola, az olaszok csapatkapitánya latolgatta az esélyeket:

"Mindig izgalommal tölti el a szívem, mikor én viselhetem a csapatkapitányi karszalagot. Hatalmas felelősség, de egyben megtiszteltetés és örömmel tölt el, hogy viselhetem. Az angolok elleni meccset tartom a legfontosabbnak, hiszen elengedhetetlen, hogy egy jó starttal kezdjük az Európa bajnokságot. Papíron Spanyolország és Németország számít a torna esélyesének, de nem feletkezhetünk meg arról a Norvégiáról sem, amely Franciaországot verte meg a rájátszásban, mindent összevetve ebben a szakaszban már nem beszélhetünk gyenge csapatokról."

A 22 éves Caldirola egyébként a Brescia védelmének volt oszlopos tagja az idei szezon során. A játékos az Inter tulajdona, kérdéses azonban, hogy mennyi sót eszik meg Campagnaro és Ranocchia mellett a fekete-kékeknél, amennyiben nem adják még egy év erejéig kölcsönbe a milánóiak.


forrás: azzurri.co.hu