Recent comments

Friss Hírek

Milan: Allegri marad az együttes edzője

A hónapok óta húzó ügy végére pont került, az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő AC Milant a következő szezonban is Massimiliano Allegri irányítja majd, miután az éjszakába nyúló megbeszélés után Silvio Berlusconi, a klub elnöke biztosította támogatásáról.



„Gallianival és Allegrivel őszinte és szívélyes beszélgetést folytattunk, amely során kielemeztük az elmúlt szezont, és tisztáztunk néhány dolgot" – mondta Berlusconi a találkozót követően.

„Megállapodásra jutottunk a klub és az edző egymás iránti jogairől és kötelességeiről. Arról is beszéltünk, milyen típusú futballt kell a Milannak játszania, és a következő szezon keretével kapcsolatos átigazolási lehetőségekkel is foglalkoztunk. A köztünk lévő kapcsolat, amely sosem szakadt meg, hittel és a másik iránti kölcsönös tisztelettel folytatódik tovább.

Az együttessel az utolsó fordulóban nagy hajrával a BL-indulást érő 3. helyet kiharcoló Allegri jövője igencsak kérdéses volt a klubnál az elmúlt hetekben, ráadásul a hírek szerint a Roma csak az edző menesztésére várt, és már készítette elő a szerződést számára.

A tárgyalást az elmúlt két hétben többször is elhalasztották, de ma végül sor került Berlusconi, Galliani és Allegri beszélgetésére.

Szárnyra kaptak olyan pletykák is, hogy az edző 2015-ig meghosszabbítja jövő nyáron lejáró szerződését, de úgy tűnik, erre nem kerül sor – legalábbis egyelőre.

Allegri három szezont töltött eddig a piros-feketéknél, a milánói együttessel első évében bajnok, a másodikban ezüstérmes, most pedig bronzérmes lett.

Egyes források szerint Allegri azt kérte a klub elöljáróitól, hogy erősítsék meg a keretet, a hírek szerint a legfontosabb egy középső védő, két középpályás és egy szélső érkezése lenne.

forrás: NSO