Recent comments

Friss Hírek

Mangia: Csak egy utolsó lépés...

Szombat esti győzelmével az olasz U21-es válogatott kivívta az izraeli Európa-bajnokság döntőjében való szereplés jogát.


Az Azzurrini a bombaerősnek tűnő spanyol csapattal néznek majd farkasszemet, ahol bár a hispánokat tartják esélyesebbnek a végső sikerre, nem szabad az olaszokat sem lebecsülni. 

Devis Mangia szövetségi kapitány érthető módon elégedetten nyilatkozott a meccset követően, majd a kedd esti döntőre is kitért, ahol véleménye szerint egyáltalán nem lehetetlen a siker.

"Ez az eredmény egy két éves munka eredménye." - kezdte a szövetségi kapitány az uefa.com-nak adott interjúját. "A spanyolok játsszák a legjobb futballt és ezt az eredmények is megmutatják. Rengeteg dicséretet kaptak mostanában, és meg is érdemlik őket. Ők lesznek a döntő esélyesei. De nem bánom, hogy ők lesznek a favoritok, mert tudom, hogy 18-án lesz egy zöld gyep, 11-11 játékos, egy labda középen, és 0-0-ról fogunk indulni."

"A torna kezdetén azt mondtam a játékosaimnak, hogy lépésenként kell haladnunk. Most már nincs szükségünk másra, mint egy utolsó, nagy lépésre. A játékosaimon kívül szeretnék mindenkinek köszönetet mondani a környezetünkben: a fizikoterapeutáknak, az orvosoknak, az általános személyzetnek, mert mindannyian tökéletesen végzik a dolgukat körülöttünk és a legjobbjukat nyújtják a csapatért."

"A meccs első félidejében szenvedtünk, mert túl sok helyet hagytunk nekik. Neki akartunk menni a hollandoknak, akik egyértelműen változtattak a megszokott játékrendszerükön, és egy plusz középpályást raktak a védelem elé. Ez a stratégia okozott nekünk egy kis gondot, nem volt időnk járatni és birtokolni a labdát. A második félidőben kisebb volt a nyomás, rövidebb passzokkal operáltunk és csak a keresztlabdáknál és a pontrúgásoknál vállaltunk nagyobb kockázatot."

"Az egész tornán jó játékot nyújtottunk, ebben az első félidőben pedig megmutattuk, hogy le tudjuk gyűrni a nehézségeket is. A csapatban a legjobb dolog az, hogy amellett, hogy nagyon erősek és felkészültek a srácok taktikailag, még fejben, mentálisan is nagyon ott vannak."

forrás: azzurri.co.hu