Recent comments

Friss Hírek

Sensi: Nem váltam volna meg Zemantól



A Roma korábbi elnöke Rosella Sensi szerint hiba volt a Giallorossi vezetőségétől, hogy menesztették az edzőt Zdenek Zeman, de hozzátette, ha rajta múlna még mindig Vincenzo Montella irányítaná a fővárosiak csapatát. 


A Cagliari elleni 4-2-es vereséget követően menesztették a Roma éléről a cseh szakembert és helyét ideiglenesen a segédedző Aurelio Andreazzoli vette át.

„Nem hiszem, hogy a statisztikák igazolják Zeman menesztését.” mondta Sensi a Rai Sportnak „Nem tudom mi folyik a klubon belül, de a múlt alapján ki kell állni Zeman mellett és támogatni kell a végletekig. Én biztosan nem váltam volna meg tőle.”

„Az igazság az, hogy én már tavaly sem váltottam volna le Montellát Luis Enriquére. Vele kellett volna fojtani ezt a fiatal játékosokra épülő projektet. Az apám mindig azt mondta az edzőt a végletekig támogatni kell.”

Sensi azzal is elégedetlen, ahogy a Roma kezelte az ügyet: a klub igazgatója Walter Sabatini már napokkal az edző menesztése előtt figyelmeztetett mindenkit, hogy változások jöhetnek.

„Az ilyen ügyeket zárt ajtók mögött kell rendezni. Az edző mellett mindig ki kell állni, amikor a csapattal foglalkozik.”

„Andreazzoli egy igazi profi, aki eddig is mindig ott állt csöndben a csapat mögött. Már a Luciano Spalletti érában is meghatározó szerepe volt, így bízom benne, hogy most jóra fordulnak a dolgok.”

Egyes hírek szerint az is hozzájárul Zeman menesztéséhez, hogy gyakran kihagyta Daniele De Rossit a kezdőcsapatból.

„Daniele egy erős személyiség és nagyon érzékeny. Hogy a legjobbját nyújtsa a pályán, jól kell éreznie magát. Nem azt mondom, hogy ő akar a projekt közepe lenni, de valami hiányzott és nem érezte magát elég motiváltnak.”

Rosella a Roma korábbi elnökének Franco Sensinek a lány, és amióta eladta a klubot az amerikai befektetőknek napról-napra egyre több szurkoló elégedetlenkedik.

„A Roma tulajdonosainak hivatkozási pontnak kell lenniük a szurkolók és a játékosok előtt. Komoly döntéseket kellé meghozniuk és éreztetniük kell a jelenlétüket.”

„Szenvedéllyel kell irányítani egy olyan klubot, mint a Roma. Bízom benne, hogy James Pallotta elnök úr is szem előtt tartja majd ezt, ha megjön, de jelenleg túl távol van.”

Pallotta Bostonban (USA) tartózkodik, az edző menesztését is telefonon hagyta jóvá.

„Sokan bíráltak néhány éve, amikor megújítottuk Francesco Totti szerződését, mondván ez csak egy ajándék egy olyasvalakinek, aki gyakorlatilag a család tagja. Az idő azonban engem igazolt, Francesco jobb formában van, mint valaha.”

A Giallorossi 34 pontjával a bajnoki tabella 8. helyén áll, úgy hogy utolsó öt meccsükből egyet sem tudtak megnyerni.

forrás: olaszfoci.hu