Recent comments

Friss Hírek

Roma-Juventus-beharangozó

A Seria A 25. fordulójának szombat esti mérkőzésén a bajnoki címvédő Juventus látogat a Roma együtteséhez.

A formák alapján egyértelműnek tűnik a mérkőzés, azonban nem árt tudni, hogy a két csapat közt óriási ellentét van. Így nem is kétséges, hogy hétvégén mindkét fél kettőzött erővel fog hajtani. Ezen felül már csak hab a tortán az az információ, hogy a gárdák rúgott gólátlaga kettő felett van meccsenként.

Az olasz bajnokság egyik legjobban várt mérkőzését rendezik Itália fővárosában szombaton, hiszen két ősi rivális csap össze, a Farkasok és a Zebrák. A tabella alapján ez a mérkőzés nem tűnik rangadónak, hiszen a Juventus jó formában az első, míg a Roma rossz passzban a kilencedik helyről várja a találkozót.

A 21 pontos differenciáért főleg a hazaiak védelme, illetve volt mestere, Zdenek Zeman okolható. Kicsit elgondolkodtató, hogy egy ilyen kaliberű csapatnak, mint a Roma, hogy lehet ilyen rossz a védekezése, hiszen 24 meccsen már 45 gólt kaptak a Farkasok, ami csak néggyel jobb, mint a legtöbb gólt kapó, kieső helyen álló Pescaraé.

Átmenetileg Aurelio Andreazzoli irányítja a fővárosi gárdát, ám eddig ugyanolyan eredménnyel, mint az elődje. A bordó-sárgák nagyjából ugyanúgy álltak fel – kivéve, hogy a potyagép Mauro Goicoecheá-t Marten Stekelenburg váltotta a kapuban - a Sampdoria ellen, mint korábban Zemannal.

A Roma támadásvezetései enyhén szólva is dadogtak, mivel Francesco Tottinak nem adott szabad kezet Andreazzoli, így pedig a római császár nem tudott kibontakozni. Emellett a csapat védekezése mit sem változott, hiszen csak idő kérdése volt, hogy a genovai gárda mikor töri fel a Farkasok védelmét. Ezúttal háromnál állt meg a kapott gólok száma, míg mellé csak egy lőtt gól párosult, így ismét kikaptak a bordó-sárgák. Igaz, ha Pablo Osvaldo 1-0-nál nem olyan flegmán lövi a tizenegyest, akkor lehet, hogy máshogy alakul a mérkőzés. Összességében, amíg olyan alapvető hibákat vét a Roma, mint egy hete, addig komoly eredményt ez az alakulat nem fog elérni.

Ami a vendég Juventust illeti, náluk most nagyjából minden rózsaszín. A fekete-fehérek vezetik a bajnokságot és a Celtic ellen gyakorlatilag eldöntötték a továbbjutás kérdését a Bajnokok Ligájában. Egyedül a Lazio ellen Olasz Kupa elődöntőbeli kiesés miatt lehet hiányérzete a Zebráknak. Ezen felül a játékukban adódott kisebb hullámvölgyből is kilábalt a csapat, hiszen újra az őszi formát mutatja a pályán, így nem meglepő mostanság sorra nyeri a mérkőzéseit. Ráadásul, ha ehhez még hozzá vesszük, hogy a Juventus nyújtja a legjobb teljesítményt idegenben a Seria A idei szezonjában, akkor a Farkasok számára nem sok jóval kecsegtet a szombat esti mérkőzés.

A főbb hiányzókról is ejtsünk pár szót: hazai oldalról Mattia Destro és Dodó, míg vendég részről Paolo De Ceglie, Giorgio Chiellini, Simone Pepe és Nicklas Bendtner és Claudio Marchisio nem lép pályára szombaton.
Ennek fényében a várható kezdőcsapatok:

Roma: Stekelenburg – Torosidis, Marquinhos, Burdisso, Balzaretti – Bradley, De Rossi, Marquinho – Pjanic – Lamela, Totti.

Juventus: Buffon – Barzagli, Bonucci, Caceres – Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Pogba, Asamoah – Matri, Vucsinics.

forrás: hatharom.hu