Recent comments

Friss Hírek

Marcello Lippi a mercatoról






Nem túl nagy meglepetés, hogy egy nappal a januári mercato bezárása után többnyire az értékeléseké a főszerep a médiában.


Ezúttal Marcello Lippi, a Juventus és az olasz válogatott korábbi edzőjének véleményét olvashatjátok az olasz csapatok igazolásairól.


„A legnagyobb nevet egyértelműen a Milan szerezte meg Mario Balotelli leigazolásával, aki már kiskora óta remélte, hogy egyszer összejön ez az üzlet, ezúttal pedig megadatott neki a lehetőség, hogy teljes értékű játékossá érjen.

A többi csapat inkább csak kisebb kiigazításokat, foltozásokat eszközölt, de véleményem szerint egyik sem annyit, hogy érdemben megváltoztassa az erőviszonyokat a ligában. 

A Juventus továbbra is az a csapat, akit mindenki meg akar verni, aki főleg a Napolival lesz versenyben a bajnoki címért, a Lazio készen áll meglepetést okozni, míg a többi csapat üldözi őket.

Úgy hiszem, a hierarchia nem változott tehát, továbbra is a Juventus a bajnokesélyes, továbbra is ők a legerősebbek, és ezért nem volt szükségük nagyobb személyi változtatásokra. Ráadásul a Juve legnagyobb „igazolásai” Asamoah és Chiellini lesznek, előbbi az Afrika Nemzetek Kupáján vesz részt, utóbbi pedig sérülésből lábadozik.”

A Juventusnak azonban egy csatárra mindenképp szüksége volt, Marotta pedig a nagy nevek ígérgetése után Nicolas Anelka leigazolásával kívánta betömni ezt a lyukat. A francia támadó megítélése meglehetősen vegyes a juventinok körében, Lippi szerint azonban nem feltétlenül volt hibás döntés a kölcsönvétele.

„Szüksége lesz némi időre a megfelelő fizikai állapot visszaszerzésére, de minőségi játékos, aki tapasztalatban sem szenved hiányt, ez biztos. Most Európa egyik újabb élcsapatába érkezett, a Juventusnál biztosan megkapja a megfelelő ösztönzést és motivációt.”

forrás: Juventusfc.hu