Recent comments

Friss Hírek

Juventus: Verratti ismét reflektorfénybe került



Marco Verratti ismét reflektorfénybe került, miután szerda este ő egyenlített a válogatottban Hollandia ellen.


Ahogy ilyenkor lenni szokott, ismét szóba jött a Juventus vonal is. 


Verratti fejlődése Párizsban töretlen, a fiatal olasz középpályás jó teljesítményt nyújt a PSG csapatában. Nyolc meccset végigjátszott és 19 mérkőzésen cserélték le, vagy be a középpályást, így összesen 27 alkalommal küzdhetett egyletéért. Ennyi idő alatt kiosztott három gólpasszt, egyszer pedig ő is bevette az ellenfél kapuját. Játszott bajnokin, kupamérkőzésen és a Bajnokok Ligája összes meccsén.

A játékost 2012 nyarán vette meg a PSG, miután a Pescarában nyújtott remek teljesítményének köszönhetően felkeltette többek között a Juventus figyelmét is, akik le is szerették volna igazolni a Pirlo utódjának tartott irányítót. Verratti mellesleg nem titkoltan mióta az eszét tudja, Bianconeri szurkoló. 

A válogatottba Prandelli hívta be először, és rendszeresen játszatja is az ifjú titánt. Három meccsen egy gólt szerzett eddig, ezt pedig éppen a szerdai, Hollandia elleni barátságos mérkőzés 91. percében, amivel Olaszország egyenlíteni tudott. Mióta Franciaországba szerződött az újságírók legtöbbször mégsem teljesítményéről kérdezik, hanem inkább esetleges Juventusba való szerződéséről. Most is így történt.

„Jól érzem magam a PSG csapatánál. Persze a jövőben mindenképpen szeretnék visszatérni Olaszországba” – fogalmazott Verratti. Nyáron a Napoli és a Juventus is bejelentkezett a fiatal zseniért. De Laurentis állítólag már közel is állt a megállapodáshoz, de a középpályás végül azért döntött a PSG mellett, mert a Napoli kevés lehetőséget biztosít a fiatal labdarúgóknak, lásd Insigne példáját.

A Juventus több lehetőséget biztosított volna neki, de ők nem voltak hajlandóak 12 millió eurót fizetni egy ilyen fiatal és keveset bizonyított játékosért. Ezt a hibát azonban akár már a nyáron is orvosolhatják, akár ajánlatot is tehetnek a korábbi korosztályos válogatottért.

A megszerzése nem is lehetetlen, hiszen Ancelotti mostanság egyre többször hagyja őt a padon és inkább Thiago Mottát favorizálja vele szemben. 

Mindenesetre nem lenne olcsó mulatság Verratti kivásárlása 2017-ig szóló szerződéséből, az ára bizonyosan megnőtt a nyár óta.

Viszont megérné, és erre Claudio Marchisio szavai is garanciát adhatnak: „Jelenleg az egyetlen olyan játékos, aki Pirlo örökébe léphet, és talán pótolhatja is őt, az Marco Verratti.”

forrás: Juventusfc.hu