Recent comments

Friss Hírek

Conte: Nincs alibi



Bár Contére ismét eltiltás vár, az edző optimistán nyilatkozott a csapattal kapcsolatban a Chievo elleni mérkőzés előtti sajtótájékoztatón.


„Nehéz idők? Ránézek a tabellára és azt kell, hogy mondjam, hogy nem. Ha a BL-t nézem, ahol elsőként jutottunk tovább a csoportból, ugyancsak nemet kell mondanom. Az Olasz Kupával ugyanez a helyzet, ismét eljutottunk az elődöntőig, azonban úgy gondolom, hogy a Lazio ellen sokkal többet érdemeltünk itthon és idegenben is, annak ellenére, hogy a kupát a kevesebb szerephez jutó játékosok tapasztalatszerzésére szántuk, ahogy tavaly is. Akkor eljutottunk a döntőig, most nem sikerült.”

„Az edző nem nézheti csak az eredményeket. Megeshet, hogy mindent beleadsz, aztán az ellenfél két gólt szerez abból a két lehetőségéből, ami összesen volt nekik a meccsen. Nem aggódok. A Sampdoria elleni meccsen kívül, sosem voltam elégedetlen a csapat teljesítményével. Pont a Samp elleni mérkőzés előtt, egy-másfél hónapig beszéltem arról, hogy milyen nehéz időszakunk jön, a sérülések, az Afrika Nemzetek Kupája, és az eltiltások is utolérték a csapatot, minden mérkőzésen 4-5-6 stabil kezdő kiesésével kell számolnunk. Ez egy olyan időszak, mikor nem jön össze minden persze, de nem szeretek balszerencséről beszélni, sem pedig alibit adni a játékosaimnak. Az azt jelentené, hogy a vereségre készíteném fel őket.”

Az elmúlt időszakban persze a játékvezetői ítéletek is sújtották a csapatot, Conte szerint azonban ez sem lehet indok.

„Nekünk az a feladatunk, hogy jobbak legyünk az ellenfelünknél, függetlenül az egyes eseményektől. Csakis a játékról beszélek. Millió szituáció megvalósulhat a mérkőzésen, de mi csak arról beszélünk, ami a pályán történik. Ami a felkészülést illeti, mindent ugyanúgy csinálunk, ahogy tavaly, keményen dolgozunk, nem változtattunk semmit a bevett szokásainkon. Hamis alibi a fáradt lábakra hivatkozni, a csapat egyik meccsen sem vallott szégyent fizikailag.”

Sokan gondolják, úgy, hogy ideje lenne szerkezetet váltani, Conte szerint azonban erre nincs szükség.

„A probléma nem a szerkezettel van, hanem az értelmezéssel. Egyszer régen Sacchi előállt a 4-4-2-vel, amivel valami újat adott a világnak. Onnantól kezdve mindenki a 4-4-2-t alkalmazta, de persze sosem a Sacchi féle módon, ő csak az volt, aki ezt elkezdte. A Juve, az Inter és a Napoli is átvette ezt, de mindenki más módon alkalmazta. Minden edzőnek valami újat kell adnia a csapatának, mi ezt Olaszországban megtesszük.”

Conte a Chievo és a Fiorentina elleni mérkőzést eltiltás miatt a lelátóról kényszerül végignézni.

„Vannak szabályok, amiket be kell tartani. Jogomban állna vitatkozni ezekkel a szabályokkal, de tiszteletben tartom őket.”

A januári mercato bezárult, sokan ismét kudarcként élik meg ezt az átigazolási időszakot is. A támadósorba csak Nicolas Anelka érkezett, Conte szerint nagy segítségére lesz a csapatnak.

„Nagy játékos, elég csak a múltját nézni. Sok klubban volt főszereplő, ahogy a francia válogatottban is. Csatárt kellett igazolnunk, növelnünk kellett a minőséget, és abszolút úgy gondoljuk, hogy Nicolasnak meg van a megfelelő technikai képesítése és morális felkészültsége, hogy segítségünkre legyen. Sokan úgy állították be, hogy nincs megfelelő fizikai állapotban, azonban ahhoz képest, hogy októberben szerepelt utoljára tétmeccsen, profi állapotban van. Most még meg kell szoknia az itteni rendszert, meg kell értenie a mi játékunkat. Nem fog kezdeni, ez biztos. Ha minden jól megy a papírmunkákkal, a padra már viszont leülhet.”

„Az elején megmondtuk, hogy nincsenek meg a megfelelő anyagi forrásaink a nagyobb nevek leigazolásához, így amint a média összeboronált minket valakivel, igyekeztünk egyből megcáfolni az efféle pletykákat. Amit tudtunk, megtettük. 

Balotelli a Milannál? Sok pénzhez jutottak a nyáron, így meg volt a lehetőségük, mi pedig még mindig nem találtuk meg a megfelelő célt. Az úgynevezett ’top játékosok’ közül Aguero nem mozdítható, Suarez dettó, Drogba sokba került volna… Ezek persze csak példák, világos. Különben is, most zárult az átigazolási piac és máris újabb neveket látok, mint például Ibrahimovicét összeboronálva a Juventusszal… Csak a jelenre koncentrálunk, és a jelenlegi csapatunkra, mely irányába töretlen a bizalom továbbra is.”
A többi csapat viszont jelentős változtatásokat eszközölt, sokak szerint azonban továbbra is a Juventus a bajnokesélyes.

„Sosem gondoltam favoritként magunkra, még most sem. A legjobb csapat fogja nyerni a scudettot, ahogy tavaly is. Úgy vélem, a Napoli lehet az igazi ellenfelünk, a januári átigazolási piacon tovább erősítették a keretüket, mindenük megvan a scudetto elhódításához. Szintén belehúzott a Milan és az Inter is, jelentős igazolásokat hajtottak végre. Szoros lesz a bajnokság, még senki nem dőlhet hátra.”

Antonio Conte kijelölte 19 fős keretét a kora délután megrendezésre kerülő Chievo elleni mérkőzésre, amelyet Veronában játszanak a felek.

Az új igazolás, Nicolas Anelka, aki a 18-as mezszámot viseli majd, szintén az utazó keret tagja, amíg az eltiltott Leonardo Bonucci és Mirko vucinic Torinóban maradnak.

A Chievo elleni keret:

1 Buffon
4 Caceres
6 Pogba
11 De Ceglie
12 Giovinco
13 Peluso
15 Barzagli
18 Anelka
20 Padoin
21 Pirlo
23 Vidal
24 Giaccherini
26 Lichtsteiner
27 Quagliarella
30 Storari
32 Matri
33 Isla
34 Rubinho
39 Marrone

forrás: Juventusfc.hu